Támogatás a daganatos betegek részére

Jótékony célra árverezik el Sólyom László egykori elnöki ajándékait

Elárverezik jótékony célra azokat az ajándékokat, amelyeket Sólyom László köztársasági elnöki tisztsége betöltésének ideje alatt államfőként kapott.

2011.05.12 19:07MTI

Az aukció bevételét a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Otthona kapja.
   
Összesen 350 tétel kerül kalapács alá a május 23-i árverésen a fővárosi Nagyházi Galéria és Aukciósházban. A kikiáltási árak ezer és háromszázezer forint között mozognak, ezzel szeretnék biztosítani, hogy minden segíteni vágyó találjon neki megfelelő cikket - mondta el Nagyházi Csaba, a galéria tulajdonosa csütörtökön.
   
A kikiáltási árak alapján a végösszeg legalább 3,8 millió forint lesz.
   
A teljes bevételt a Pápa közelében lévő Bakonyszücsön működő Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona kapja. Az idén huszonkettedik évébe lépő Második Otthon projekt a daganatos betegségben szenvedők, elsősorban a beteg gyerekek rehabilitációját segíti.
   
Sólyom László volt köztársasági elnök az aukciót beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a 2005 és 2010 között kapott ajándékok rendkívül sokszínűek, bár az eladásra kínált lista nem teljes: a könyveket például, amelyeket elnöksége ideje alatt kapott, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak adományozta.
   
Az otthon vezetője, Bakos-Tóth Márta elmondta, a gyerekek orvosi és pszichológusi segítséggel a kezelések szünetében, illetve az intenzív terápia befejezése után sorstársaik körében gyógyulhatnak tovább.
   
Az intézményben nemcsak a betegeknek, hanem perifériára szorult testvéreiknek, a krízishelyzetben lévő szülőknek is segítséget nyújtanak. A családoknak lehetőségük van rá, hogy együtt legyenek Bakonyszücsön.
   
Sólyom László kiemelte: a Második Otthon sok csodálatos gyógyulás és sajnos esetenként tragédiák színhelye is. Komoly szakmai hátterű intézményről van szó, amely nagyon fontos munkát végez. A otthonba érkező gyerekek nem kórházi körülmények és fehér ruhás orvosok között pihenik ki  a kezelések fájdalmait, hanem családjuk és sorstársaik körében tanulva és játszva térhetnek vissza a mindennapi életbe - mondta el az egykori államfő.
   
Az árverés teljes katalógusa látható a www.nagyházi.hu internetes oldalon. Az eladásra kínált tárgyak személyesen is megtekinthetők a galériában május 13. és 20. között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.