A neve Griffith. Marie Aline Griffith.

Világháborús amerikai "matahari" ékszereit árverezik el

Második világháborús amerikai kémnő ékszereit bocsátják árverésre májusban a Sotheby's genfi aukcióján.

2011.04.28 09:32MTI

A smaragddal, gyémánttal és rubinnal díszített nyakláncokat, brossokat és fülbevalókat valaha a New Yorkból származó Marie Aline Griffith viselte, aki a Központi Hírszerző Hivatal, a CIA elődszervezete, a Stratégiai Szolgáltatások Irodája (OSS) számára gyűjtött információkat Madridban a második világháború idején, majd hozzáment egy spanyol nemeshez, és azontúl Alina de Romanones grófnéként ismerte a világ.

A spanyol arisztokrácia köreibe került grófné gyakran fordult meg a világ vezetői és hollywoodi hírességek társaságában.

A május 17-i genfi árverésen az egykor Wallis Simpson windsori hercegné tulajdonában lévő néhány értékes ékszerre is lehet majd licitálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.