Titkosszolgálat

Laborc-P. dosszié: a szakbizottság dönthet

Állítólag a belügyminiszter a szakbizottságra bízná, mely részek titkosságát oldja fel, illetve mely részeket hoz teljes egészében vagy anonimizálva nyilvánosságra a kapcsolatról szóló jelentésből.

2013.03.23 08:13MTI

A Népszabadság úgy tudja, Pintér Sándor belügyminiszter napokon belül az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának továbbítja azt a jelentést, amelyet a korábban általa felkért, Gálszécsy András volt titokminiszter által vezetett munkacsoport készített arról, hogy a nemzetbiztonsági és egyéb szempontokat (például a személyiségi jogok esetleges sérülését) is figyelembe véve mi hozható nyilvánosságra Laborc Sándornak, az NBH egykori főigazgatójának és P. Tamásnak, a 90-es évek olajügyeiben kulcsszerepet játszó Energol Rt. egykori marketingigazgatójának 2008 nyarán a titkosszolgálat által rögzített beszélgetéseiből.

A miniszter a jelek szerint a politikusokra bízza, mit hoznak nyilvánosságra belőle. Így megtörténhet, hogy olyan adatokat is nyílttá tesznek, amelyeket a titokgazda, az Alkotmányvédelmi Hivatal inkább titokban tartana - írja a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.