Keddre idézték be

Laborc Sándor színt vallhat P. Tamás ügyében

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága keddre idézte be Laborc Sándort, a kémelhárítás korábbi vezetőjét, aki 2007-08-ban többször találkozott P. Tamással, az Energol Rt. egykori vezérével.

2012.11.27 08:00HavariaPress

A testület tisztázni szeretné a szokatlan egyeztetések körülményeit. P. Tamást a közelmúltban több, az 1990-es években végrehajtott leszámolásos bűncselekménnyel összefüggésben felbujtással gyanúsították meg - írja a Magyar Nemzet.

Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója azt szeretné, ha nyilvános ülésen hallgatná meg a nemzetbiztonsági bizottság, amely a titkosszolgálatok és a szervezett alvilág kapcsolatával összefüggésben folytat vizsgálatot. - Nincs titkolnivalóm - jelentette ki a kémelhárítás volt vezetője a Népszavának, hozzátéve, nem tudja, hogy meghallgatásának mely részei képeznek államtitkot. Laborcot - amennyiben megjelenik a testület előtt - várhatóan arról kérdezik, hogy miért, milyen körülmények között, mikor és hányszor találkozott P. Tamással.

A Népszava közölte azt is, hogy ,,az állítólagos Laborc-P. Tamás >>összefonódás<< Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága elnökének - nem kizárt, hogy csúsztatásokon alapuló - koncepciója". A szocialista párthoz közeli álló napilap szerint a két személy közötti kapcsolat valóságtartamára eddig nem sikerült bizonyítékot felmutatni.

Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek elmondta, a nemzetbiztonsági bizottság ülésén várhatóan az Alkotmányvédelmi Hivatal (az NBH utódszerve) minősített iratokat terjeszt a testület elé, ezért zárt ülés várható. - Laborc meghallgatása sem valószínű, hogy nyilvános lesz, hiszen ezen minősített dokumentumok alapján is kaphat kérdéseket - jelentette ki Kocsis Máté, aki különben szintén amellett érvel, hogy a bizottsági jegyzőkönyvek bizonyos részeit a közvélemény is megismerhesse.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.