Még ketten vettek részt a megbeszéléseken?

P. Tamás-Laborc-találkozók Budán

Kétszer bizonyosan találkozott Laborc Sándor a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatójaként P. Tamással, az Energol Rt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezetőjével.

2012.11.20 07:27HavariaPress

Egy budai nyilvános helyen 2007 és 2008 környékén két találkozó is zajlott a polgári elhárítás korábbi vezetője és a kilencvenes évek közepének alvilági leszámolásai kapcsán most előzetes letartóztatásban lévő volt olajos vállalkozó, P. Tamás között. A Magyar Nemzet információi szerint a megbeszéléseken rajtuk kívül még ketten vettek részt: Vajtó Lajos, a találkozó szervezője és egy negyedik személy.

Az üggyel összefüggésben éppen ma szerette volna meghallgatni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága Laborc Sándort, ám a testület ülését Kocsis Kálmán temetése miatt egy héttel elhalasztották. (Kocsis Kálmán egyebek mellett az Információs Hivatal főigazgatójaként tevékenykedett.)

Laborc tervezett meghallgatása után várhatóan Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kabinet titkosszolgálatokért felelős volt miniszterét is beidézik, hogy a bizottság előtt számoljon be a titkosszolgálat, illetőleg az alvilág volt vezetőjének találkozásaival kapcsolatos ismereteiről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.