Gyilkosság?

P. Tamásék maradnak előzetesben

Eddig két személyt gyanúsított meg a rendőrség Seres Zoltán 1999-es meggyilkolásával összefüggésben.

2012.08.16 08:08HavariaPress

Az egyik B. László, akinek előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság, a másik P. Tamás, őt a gyilkosság felbujtójaként tartják számon - írja a Magyar Nemzet. Csütörtökön dönt a Fővárosi Törvényszék B. László előzetes letartóztatásáról. A harmincnyolc éves férfit azzal gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), hogy részt vett Seres Zoltán meggyilkolásában 1999 áprilisában Tahitótfaluban. 

A terheltet hétfőn vették őrizetbe Budapest XIV. kerületében, egy étterem teraszán, a rendőrség szerint ő vezette azt a motorkerékpárt, amely a bérgyilkost a helyszínre fuvarozta. B. László elfogásának napján az NNI P. Tamást felbujtóként gyanúsította meg a Seres-ügyben, a férfinak megbízóként így már három, a kilencvenes években elkövetett leszámolás, a fenti mellett az 1998. júliusi, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás, illetve Prisztás József meggyilkolása szerepel a listáján. P. Tamás mindhárom ügyben tagadja érintettségét, ahogy B. László is a magáét a Seres elleni merényletben. 

Július közepén fogták el P. Tamást A Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ július 14-én öt embert fogott el az 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Az elfogott emberek egyike P. Tamás, aki az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt. 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) másnap nem jogerősen, harminc napra elrendelte P. Tamás és négy társa előzetes letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a kényszerintézkedést az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt indult büntetőügyben rendelte el a PKKB.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.