Az előzmény: a Laborc-ügy

Munkacsoport vizsgálhatja a titkosszolgálatok és a szervezett alvilág kapcsolatát

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagjaiból alakult ténymegállapító munkacsoport vizsgálhatja januártól a titkosszolgálatok és a szervezett alvilág kapcsolatát - közölte az átvilágítást kezdeményező Mile Lajos (LMP).

2012.12.13 07:35HavariaPress

Az ügy előzménye: az elmúlt bizottsági üléseken világossá vált, hogy Laborc Sándor, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója a kormányváltás előtt nem hivatalos kapcsolatot tartott az olajmaffiózóként elhíresült Portik Tamással, az Energol Rt. előzetes letartóztatásban lévő volt vezetőjével.

Mile szerint a zárt üléseken elhangzottak alapján valószínű, hogy a kormányváltás előtt rendszeres kapcsolat volt a titkosszolgálatok és az alvilág között. Ilyen súlyos ügyre - jelezte - nem volt példa a jogállami keretek között működő nemzetbiztonsági szolgálatok történetében, a Laborc és Portik közti megbeszélések ténye pedig alapjaiban kérdőjelezi meg jogszerű működésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.