Megdönthetetlen bizonyítékok vannak

Rögzítették Laborc és P. Tamás egyeztetését

Megdönthetetlen bizonyítékok vannak arra, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója legalább kétszer találkozott P. Tamással, akit több, a kilencvenes évek közepén történt leszámolás megrendelésével gyanúsítanak. A rendhagyó megbeszélésekről készült hangfelvételeket feltehetően az Alkotmányvédelmi Hivatalban (az NBH jogutódja) találták meg.

2012.12.05 07:32HavariaPress

Hanganyagok bizonyítják, hogy Laborc Sándor, a polgári kémelhárítás volt vezetője kétszer is találkozott P. Tamással - értesült a Magyar Nemzet. A felvételek léte érdekes helyzetet teremthet, hiszen a Gyurcsány-kormány volt titkosszolgálati főnöke a nemzetbiztonsági bizottság legutóbbi zárt ülésén - a kiszivárgott hírek szerint - gyakorlatilag mindent tagadott a megbeszélésekkel összefüggésben.

Kocsis Máté, a testület fideszes tagja szerint a Laborc-P. Tamás-találkozókon ,,erősen kétséges" ügyekről is szó volt, ezek pedig a törvény szellemével semmilyen formában sem egyeztethetők öszsze. Az már Laborc múlt keddi meghallgatásán is egyértelművé vált - legalábbis Kocsis számára -, hogy az elhárítás volt vezetője az elé tárt bizonyító erejű, bűncselekmények elkövetésének gyanúját felvető iratok ellenére hamis nyilatkozatokat tett, és megpróbálta megtéveszteni a testületet. A nemzetbiztonsági bizottság tagjait pártállástól függetlenül megdöbbentette Laborc Sándor magatartása.

A kémelhárítás volt vezetője, Laborc Sándor többször is önellentmondásba keveredett november végi bizottsági meghallgatásán, melyen P. Tamással való találkozóiról faggatták. Egyelőre nem tudni, hogy milyen információk kerülhettek P. Tamáshoz az NBH volt vezetőjétől. A minősített adatokról nem árulhatott el részleteket a Hír TV Rájátszás című műsorában Kocsis Máté.

Csak a következő év elején ismerheti meg a közvélemény, milyen nemzetbiztonsági vonatkozásai voltak azoknak a találkozóknak, amelyeken Laborc és P. Tamás egyeztetett - értesült korábban a Magyar Nemzet. Az ezzel kapcsolatos adatok titkosításának feloldásáról az Alkotmányvédelmi Hivatal dönthet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.