Első fokon, nem jogerősen

Felmentette a bíróság Laborc Sándort a hűtlen kezelés vádja alól

Első fokon, nem jogerősen felmentette Laborc Sándort, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa kedden.

2013.03.05 12:06MTI

 Zamecsnik Péter, Laborc Sándor védője a bíróságról távozóban az MTI-nek elmondta: a bíróság bűncselekmény hiányában mentette fel Laborc Sándort, mert az állapította meg, hogy a vádban megfogalmazott cselekmény nem bűncselekmény.
   
Közölte, az ítéletet tudomásul vették, míg az ügyészség fellebbezést jelentett be. Az eljárás majd a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsánál folytatódik.
   
Zamecsnik Péter a tényállásról nem adhatott felvilágosítást, de azt elmondta, hogy a hivatal gazdálkodásával kapcsolatos "egy momentumot" tett a vád tárgyává az ügyészség.
   
Mivel a per tárgya államtitkot képez, az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalta a bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.