SP-nek a döntőben kell lennie mindenképpen?

Bunda a Nagy Duettben?!

Vajon hogyan lehet 4 és fél perc alatt egy többórás közönségszavazás utolsó helyéről az elsőre kerülni? És vajon hogyan lehetséges, két maximális pontszám után kiesni? A kis magyar abszurdot a Tv2 Nagy Duett című műsora produkálta számunkra.

Nézze meg a Nagy Duett 7. fordulóját képekben! >>> képgaléria

2011.05.23 09:55aargh

Bunda - formált tömör véleményt Lang Györgyi abban a pillanatban, mikor Iszak Eszter és SP nevét azonosították azokkal, akik a Nagy Duett döntőjébe menetelhettek. Vajon elfogultság miatt kelt ki magából az énekes, vagy akad némi alapja a vádaknak?

A műsor két órája ment, a szavazatok nagy többségét feltehetőleg már leadták a nézők, persze az utolsó perecekben lehet vadul nyomogatni a gombokat a mobilon, mégis nehéz elképzelni, hogy markánsan nagyobb mennyiség landolt a szolgáltatóknál. Márpedig a szavazás lezárása előtt tíz perccel a nézők voksai eképpen oszlottak meg:

28, 1 százalék - Peller Mariann és Bereczki Zoltán

26,6 százalék - Trokán Nóra és Caramel

24,6 százalék - Árpa Attila és Falusi Mariann

20,8 százalék - Iszak Eszter és SP

Négy és fél perccel a vége előtt némiképp módosult az állás, Bereczkiék megtartották első helyüket, azonban az Árpa-Falusi duó a második helyre kúszott fel, Caramelék leszorultak a harmadik helyre, míg SP és társa masszívan volt a tökutolsó.

Ehhez képest a szavazás legvégén még maga a "tinisztár" is meglepődött, hogy az ő nevük hangzott el, így a jövő héten ismét bizonyíthatnak Iszak Eszterrel. Mégis, hogyan valósulhatott meg ez az erő sorrend?

Árpa Attiláék két tökéletes produkcióval hatvan pontot (!) kasszíroztak a zsűritől, tehát az első helyen végeztek, 4 és fél perccel a cége előtt pedig magabiztosan álltak a második helyen a néző-szimpátia listán. Kiesésüket csak az okozhatta, ha 270 másodperc alatt SP-jék a negyedikről az első helyre ugrottak (Peller Mariannéknak 10 perccel a vége előtt még 7,3%-os előnyük volt velük szemben!), miközben Árpáék az utolsóra csúsztak vissza. Reális ez? Vagy szimplán a nézettség kérdése a cél? SP egy bizonyos korosztályt mindenképpen odaragaszt a televízió készülékei elé, akik nélküle feltehetőleg a műsor felé sem néznének. Megeshet azonban az is, hogy az SP-fanatikusok kivárták a végéig, és csak altatták "konkurenseiket", hogy az utolsó négy és fél percben sms-özönnel árasszák el a műsort, a döntőbe juttatva szeretett énekesüket. Egy igazi XXI. századi mese. A többség számára happy end nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.