"Az ösztöneimre és a szívemre hallgattam"

"Napraforgó"? Anikó mégiscsak Évát hívta ki az utolsó párbajra!

Anikó a kiválasztása óta igyekezett mindenkiben ébren tartani a bizonytalanságot, ám végül a kihívás mégis úgy végződött, ahogy eredetileg megjósolták: Éva ellen áll ki vasárnap.

2011.04.28 09:29ma.hu

Izgalmas kihívásnak lehettünk tanúi szerda este: senki nem érezhette biztonságban magát, és ez nemcsak a jelölést megelőző percekben érződött, hanem vasárnap este óta, amikor Anikó kezére került a zöld kendő, ő pedig kijelentette, mostantól ő irányítja a szálakat.

Egészen addig a pillanatig a még bent lévő két fiú, Alekosz és Jerzy meg volt róla győződve, hogy Anikó Évát fogja kivinni párbajozni, ám a Rosszkislány kijelentése elbizonytalanította őket. Az elmúlt három napban ráadásul a kezdeti értetlenség megerősödött, és a fiúk eljutottak arra a pontra, amikor Alekosz kimondta: "szilárd meggyőződésem, hogy nem lesz Éva-Anikó párbaj!".

Eközben persze Anikó tovább borzolta a kedélyeket, mindenkihez egyformán volt jó és rossz szava is, mindenkit türelmesen meghallgatott és mindenki úgy érezhette, maga mellé állította a lányt, de túl közel mégsem engedett senkit.

Az igazi feszültség viszont már kedden délután elviselhetetlenné fokozódott, a lakók nagyon csúnyán összevesztek egymással, Éva zokogva hajtogatta, hogy nem bírja tovább és ki akar menni, miközben Anikó továbbra is azon gyötrődött, hogy szíve szerint Alekoszt vinné ki, de fél, hogy vele szemben esélytelen lenne, és egy ilyen lépéssel gyakorlatilag ő maga tenné a kezébe a főnyereményt.

Fotó: ValóVilág


Ebben a hangulatban érte a lakókat a szerda este, amikor utoljára bejelentkezett Lilu, és egyenként végigkérdezte a játékosokat, hogyan érzik magukat.

Anikót még sosem láthattuk ennyire feszültnek, Éva és Jerzy is érezte, hogy itt már tényleg nagyon közel van a végjáték és nem karnyújtásnyira, de kisujjnyira vannak mindannyian a fődíjtól, csupán Alekosz mutatta a szokásos pókerarcot, sőt, ő kifejezetten kisebbnek érzékelte a benti feszültséget, mint amikor még többen voltak.

Ezt követően a szokásoknak megfelelően minden potenciális ellenfélről egy rövid kisfilmet nézhetett végig Anikó a többiekkel együtt, amelyben olyan pillanatokat idézhettek fel, ami még esetleg befolyásolhatta volna a lány döntését.

Befolyásolhatta volna az is, ami korábban ismeretlen volt: három ex-villalakó szólhatott a képernyőn keresztül Anikóhoz, egy-egy jótanáccsal segítve a döntését, hisz kintről olyan dolgokat is láthatnak, amiket a villalakók bent nem érzékelnek.

Ennek megfelelően Béci Alekosz felé próbálta terelgetni Anikót, mondván, a nyugalma csak látszat, de valójában nagyon izgul. Ildikó Éva ellen kampányolt, hivatkozva Anikó egyik korábbi mondatára, miszerint kettejük párbaja elkerülhetetlen, közben pedig szinte könyörgött a nézők nevében is, hogy hadd lássa ország-világ, amikor Éva a negyedik párbaján végre kiesik a játékból, a finálé kapujában.

Cseppet sem meglepő módon Szandika Jerzy ellen emelt szót, és azzal próbálta meggyőzni Anikót, hogy ne hallgasson senkire, Szandi kint van, jobban tud mindent, és finoman célzott arra, hogy a három lehetséges ellenfél közül Jerzy a leggyengébb.

Anikón viszont még ők sem tudtak sokat segíteni, hisz hárman háromféle véleményt fogalmaztak meg. Nem volt hát mit tenni, Anikó nagy levegőt vett és belekezdett a ValóVilág4 utolsó, de önmaga legelső kihívásának indoklásába.

Alekosznak a nem őszinte viselkedést rótta fel, azt, hogy nem tud bocsánatot kérni és nem ismeri el, ha nincs igaza, de legfőképp az a baj vele Anikó szerint, hogy nem tudja, hogyan kell szeretni.

Évával "rapszodikusnak" minősítette a kapcsolatukat, amelyben húztak egy határt, és igyekeztek mindketten a maguk térfelén maradni, mindazonáltal Éva pontosan tudja, mivel és mennyire tudja Anikót megbántani.

Végül Jerzyhez szólt, bár a kettejük kapcsolatát volt a legnehezebb megfogalmazni. A köztük lévő falat lassan elkezdték lebontani, és nagyon becsüli benne, hogy képes bocsánatot kérni.

A kendőt végül mégis Évának nyújtotta át, bár elismerte, hogy a nagy összecsapásra a fináléban is sor kerülhetett volna, de így méltóbbnak tartja kettejük viszonyához. A Törtető lány félelmei tehát beigazolódtak, és most már biztos, hogy a fináléban két fiú fog összecsapni egy lánnyal, de hogy melyik lány lesz az, az csak vasárnap este derül ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.