Müller Attila: "Legközelebb jobban figyelek"

Az egész élete hamuvá vált az RTL Klub műsorvezetőjének

Egy kisebb szatyornyi ruha és egy maroknyi apró haszontalan holmi maradt meg mindössze Müller Attila eddigi életéből, aki a kamerák előtt sírta el magát, mikor visszatért kiégett lakásához.

2011.04.27 13:29ma.hu

"Kiégett és lakhatatlanná vált egy XXII. kerületi családi ház hétfőn, a balesetnek egy könnyebb sérültje van." Ezzel a mondattal kezdődött az a hír, amelyet kedden hajnalban a ma.hu is közzétett, ám ekkor még senki nem sejtette, hogy a 3 szintes, 64 négyzetméter alapterületű budafok-tétényi ház tulajdonosa egy közismert televíziós műsorvezető, aki két nappal a tragédia előtt még vidáman beszélgetett a Csillag Születik továbbjutóival.

Müller Attila a Fókusz stábjával együtt tért vissza elveszett élete romjaihoz, miután kiengedték a kórházból. Az oltást ugyanis egymaga kezdte el hétfő éjjel, és mire a tűzoltók megérkeztek és ki tudták tuszkolni a lángokban álló épületből, sikerült egy enyhe füstmérgezést is összeszednie.

Ennyi maradt... (Fotó: RTL Klub/Fókusz)


"Ideraktam egy gyertyát az ablakba" - mutatja Attila az ablakpárkány helyét, ahol előző este még egy ücsörgésre is alkalmas léc volt.

"Innen tévézek, és többnyire a gyertyát az asztalra szoktam tenni, vagy elfújom. Nem volt eddig soha semmi baj. De iszonyat fáradt voltam, kiraktam ide, ültem ezen a kis kanapén, néztem, tök szép itt a táj, főleg este... És egyszerűen kész, annyira fáradt voltam, hogy elfelejtettem bevenni a gyertyát vagy elfújni. Nyitva volt az ablak, ráfújta a függönyt... " - meséli, majd a mondat befejezése helyett csak a kezével mutatja, hogy "ennyi".

Arra ébredt, hogy alig kap levegőt a füsttől, akkor már hatalmas lángok csaptak fel mellette. Kétségbeesetten próbálta eloltani a tüzet, közben pedig előjöttek benne a régről tanult túlélő-trükkök: előbb magát locsolta végig vízzel, majd a tűzre irányította a slagot, aztán újra magát és újra a tüzet.

A tűzoltóknak úgy kellett őt kirángatni a szobából, az utolsó erejével is még menteni akarta, ami menthető, de már hiába. Élete szinte összes emléke hamuvá lett, a padlástérben csak az átázott, elszenesedett maradékuk borította a padlót, a tetőgerendák helyén is üszkös lécek láthatók.

"Nagypapám harmonikája, Istenem... Sose tanultam meg rajta játszani, hát már nem is fogok" - kotort le egy darabot a szeretett hangszerről. És igazán csak akkor szembesül vele, hogy mit veszített, amikor előkerül a kérdés, mekkora a kár.

"Mennyi a kár, amikor egy olyan emléked szűnik meg, egy olyan könyv, amit a szülinapodra kaptál, egy olyan szövet, amit a volt kedvesedtől kaptál, egy olyan szoba, amit a két kezeddel csináltál, az utolsó szögig? Ezt nem lehet felmérni! Ami itt benn megmaradt, az megmaradt, aztán ennyi." - mutat a fejére, miközben a könnyeivel küszködik és tudomásul veszi, hogy nemcsak az emlékeit kell a nulláról újjáteremtenie, hanem a lakását is: a házon nem volt biztosítás...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.