Asztallal ejtették csapdába a vadállatot

Kétméteres aligátor "surrant" be egy családi házba

Pár hét nyaralás után váratlan "vendég" fogadta a háziakat, de mégsem a rendőröket, hanem a vadvédelmi hivatalt kellett értesíteni. A betolakodó nem volt más, mint egy hatalmas aligátor.

2011.04.26 14:45ma.hu

Alexis Dunbar a nyaralásból hazatérve sok mindenre számított, ám arra semmiképp, hogy egy aligátort talál a házában. A floridai Palmettóban élő nő először csak elcsodálkozott, amikor a két macskája, Jayde és Dymond bement, majd ugyanazzal a lendülettel ki is jött a hátsó tornác kutyabejáróján keresztül, de kisvártatva ő maga is legszívesebben elmenekült volna – ha még tudott volna.

A házba lépve ugyanis felfedezte, hogy egy több mint 2 méteres aligátor áll szemben vele, kitátott szájjal sziszegve. „Nem tudtam, mit tegyek” – meséli Dunbar. „Annyira irreális volt az egész, egyszerűen lebénultam.

Szorult helyzetében csak egy sikoltásra futotta, amire a barátja is berohant és egy asztalt támasztott az aligátor elé, azzal tartották „fogva”, amíg megérkezett a floridai vadvédelmi hivatal munkatársa.

Fotó: PA


Úgy vélik, a veszedelmes hüllő a hazaérkezésük előtti napon surrant be a házba a kert tóhoz közeli részétől, élelmet keresett, ezért mászott ki a partra. Átbújt a drótkerítés alatt, felment a verandára, majd a kutyaajtón keresztül juthatott be a házba.

A szomszéd is megerősítette ezt az elméletet, elmondta, hajnali 3 körül hallotta, hogy valamit mintha lökdösnének a tornácon. „Az összes bútorom el volt mozdítva” – tette hozzá a házigazda.

A helyi vadvédelmisek elmondták, hogy ilyenkor fokozottabban oda kell figyelniük a tó mentén élőknek, mert párzási szezon van az aligátoroknál és ezért olyan helyeken is felbukkanhatnak, ahol normális esetben nem.

Alexis két macskája szerencsére megúszta a ragadozó közelségét, de ahogy a fiatal nő mondja, hozzá kell szokniuk, hogy megváltozott az életük: a kutyaajtó ezentúl zárva marad.

Két héttel korábban egy 3 méteres aligátor tört be egy elkerített kertrészbe, hogy a medencébe mehessen, 2008-ban pedig egy 2,5 méteres ragadozó jutott be a konyhába a terasz tolóajtaján keresztül. A mostani esethez hasonlóan azokat is a vadászok ölték meg, mivel az 1 méternél hosszabb aligátorok már nagyon veszélyesek tudnak lenni az emberre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.