Isteni védelmet kértek a járőrkocsikra a zsaruk

Videó! Szenteltvízzel csapta képen a pap a rendőröket!

Igen komolyan vette a feladatát az a pap, akit egy ukrajnai rendőrörs parancsnoksága kért fel, hogy az új járőrkocsikat szentelje fel. Nemcsak az autók kaptak az áldott vízből.

2011.04.14 14:15ma.hu

Bevett keresztény szokás, hogy az újonnan épült intézményeket, jelentőséggel bíró helyeket nemcsak ünnepélyes avatóünnepséggel megspékelve adják át, átvágva a piros szalagot, de pappal is megszenteltetik azt.

Egy ukrajnai rendőrörs ugyan nem épített új bázishelyet, viszont beszereztek néhány járőrautót, és úgy döntöttek, az isteni védelem azoknál is hasznos lehet. Így hát papot hívattak, aki meg is érkezett a szenteltvizes edénnyel és a szentbeszéd után hozzálátott, hogy feltegye a pontot az i-re, vagyishogy a vizet az autókra.

De ha már ott járt, a rendőrök sem maradhattak ki a földi áldásból, kaptak rendesen a képükbe az isteni zuhanyból, az eseményről pedig videófilm készült.

Az avatás szentsége és a fennkölt érzések menet közben valahogy mintha elvesztek volna...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.