A rendőreb is hatósági személy

Ráfázott az ugatásra: vitába szállt egy rendőrkutyával!

A hatóság nemcsak két lábon érkezik: a kutya is hivatalos személynek minősül, így ellene is tilos az ok nélküli ingerlés. Nem tudta ezt egy férfi, ezért leugatta az őrségben lévő ebet.

2011.04.07 18:29MTI

A 25 éves vádlott az amerikai Cincinnati egy külvárosában, Masonben vakkantott rá egy rendőrkutyára, amely egy járőrautóban volt magában és hevesen viszonozta az ugatást.

A kutya gazdája és "felettese" a közelben egy balesetet helyszínelt, de amikor meghallotta, hogy ebbeosztottja dühödten hangoskodik, visszament a kocsihoz, ahol ugató férfival szembesült. Mikor kérdőre vonta, azt a választ kapta tőle, hogy a kutya kezdte a "veszekedést".

A rendőr feljelentette a férfit, amiért ingerelte a rendőrkutyát.

Az ügyet április 21-én tárgyalja egy városi bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.