"Túldorombolja" a fűnyírót is

Fülsiketítő macska: vetekszik a leszálló repülővel!

Az átlagos hangerő háromszorosát is meghaladja a zajszint, ha Smokey rákezd a dorombolásra. Gazdái olyankor nem tudnak tévézni, de telefonálni sem - és nem lehet lehalkítani!

2011.02.22 18:29ma.hu

Az emberek többsége büszke a házikedvencére, főleg, ha valami különlegességével még akár a rekordok könyvében is kaphatna egy bejegyzést, Ruth és Mark Adams mégsem örülnek Smokey extra tehetségének.

A ránézésre kedves kis cicus ugyanis csak addig elviselhető, míg nagy boldogságában rá nem kezd a dorombolásra: onnan kezdve semmit nem lehet hallani tőle.

Egy átlagos macska nagyjából 25 decibellel dorombol, Smokey-nál viszont a mérések már 92 decibelt is kimutattak. Ez nem egy kivételesen jól sikerült szituáció volt, a házikedvenc átlagos "hangereje" is 80 decibel környékén van, vagyis több mint háromszor olyan hangos, mint a többi cica.

A 92 decibeles hangerő már akkora, amekkorát egy fűnyíró vagy egy hajszárító képes kiadni, de egyesek szerint a leszálló Boeing 737-es is körülbelül ilyen hangosan ér földet. Nem csoda, ha gazdáit már-már az őrületbe kergeti, mert ha jókedvű, akkor nem lehet tőle tévét nézni és telefonálni.

Még evés közben is képes dorombolni, kizárólag akkor van csöndben, amikor alszik. Mikor a barátaimmal beszélek telefonon, gyakran megkérdezik, mi ez a hangos zaj és nem tudják elhinni, hogy csak egy macska van ott” – meséli Ruth.

Az asszony három évvel ezelőtt egy állatmenhelyről hozta el az akkor bájosnak tűnő állatot 10 éves lányának, Amynek. A családnak van még két kutyája és másik két macskája is, de mint mondják, még soha nem hallottak ilyen hangos cicust.

Néha minden ok nélkül rákezd, és rettentő idegesítő, amikor nézünk például valami romantikus filmet – egyszerűen elrontja a pillanatot, mert nem lehet hallani semmit” – folytatja Ruth. – „Nem tudom, miért csinálja, és nem úgy tűnik, hogy zavarná őt. Rettentő boldog és elégedett, csak elviselhetetlenül hangos!

Néha még cifrázza is, olyankor annyira erőteljesen dorombol, hogy kiszárad a torka és elkezd köhögni – tette hozzá a gazda. „Olyan, mintha egy galamb megakadt volna a torkán” – magyarázza az asszony.

Amy azonban teljesen odáig van a cicától és elválaszthatatlanok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.