Az angoltudás hiánya nem számít

Nem vicc: Macskát idéztek be esküdtnek!

Nem ismert pardont a bíró: Tabby Sal-nek márpedig esküdtnek kellett lennie. Az csak üres kifogás volt, hogy a név tulajdonosa egy macska.

2011.01.18 18:29MTI
Fotó: Daily Mail

Macskát rendelt be esküdtnek az Egyesült Államokban egy bíróság, és még azután is ragaszkodott az állatülnökhöz, hogy annak gazdája tudatta: macskája nem tud beszélni és nemigen ért angolul.

Az állat tulajdonosa, Anna Esposito, miután macskája megkapta a bírósági "behívót", hiába írt vissza a bostoni bíróságnak, hogy bizonyára tévedés történt, mivel az esküdti kötelességének teljesítésére felszólított Tabby Sal nevű "illető" nem ember, hanem macska.

A törvényszéki hivatal nem fogadta el a kifogást, és az sem nyomott semmit a latban, hogy a nő leveléhez állatorvosi igazolást is csatolt, mely szerint a szóban forgó beidézett rövidszőrű házimacska. A bíróság válaszlevelében ellentmondást nem tűrőn közölte: Tabby Salnek meg kell jelennie a március 23-i bírósági tárgyaláson.

"És mit mond majd, amikor megkérdezik tőle, hogy a vádlott bűnös vagy nem bűnös? Mijaú?" - idézte a nőt a The Daily Telegraph című brit lap.

Egy, az amerikai jogrendszerrel foglalkozó honlap szerint egyébként nem elvárás, hogy az esküdtek tökéletesen tudjanak angolul.

Esposito úgy véli, macskája azért kaphatta a bírósági beidézést, mert a legutóbbi népszámláláskor beírta őt az űrlap öleb rovatába, idővel pedig a hivatalos nyilvántartásban Tabby kandúr feltehetően az állampolgárok közé keveredett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.