Szerkezeti gyengeség

Beomlott egy labdarúgó pálya tribünje Limában

Limában pénteken beomlott egy labdarúgó pálya fémtribünje, több mint százan megsebesültek, köztük 14 néző súlyosan.

2011.02.19 13:19MTI

A Peruban népszerű Universitario sportegyesület stadionja mellett éppen egy ifjúsági bajnokság nyitómérkőzésére készültek, közel félezer nézővel, amikor a hordozható tribün fémszerkezete megadta magát, s legalább 117-en szenvedtek különböző mértékű - főként könnyebb – sérüléseket - a perui mentőszolgálat és a tűzoltóság közlése szerint.
   
Az ifjúsági bajnokságot a stadion egyik edzőpályán rendezték, s ehhez állítottak fémtribünöket, amelyek összeroppantak a nézők súlya alatt - nyilatkozta az egyik rádiónak Julio Álvarez, a sportegyesület egyik igazgatója. Mint hangsúlyozta, a tribünöket bérlő ifjúsági bizottságnak minden felelősséget vállalnia kell a sérültek tekintetében.
   
A klub elnöke, Julio Pacheco ugyancsak a túlterhelést tette felelőssé a balesetért. Tájékoztatása szerint a központi stadionban karbantartási munkálatok folynak, ezért ott nem lehetett megrendezni a sporteseményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.