5000 kertitörpe árasztotta el az állomást

Videóval! Döbbenet: megtámadták a törpék a londoni metrót!

Furcsa látvány fogadta tegnap délután a londoni Liverpool Street-i metróállomásra igyekvő utasokat: mintegy ötezer kertitörpe árasztotta el a megállót.

2011.02.11 15:29ma.hu

Csaknem 5000 kertitörpe lepte el a londoni metró Liverpool Street megállóját, ráadásul szinte percek alatt. A 20-25 centis szobrokat egy világszerte népszerű villámakció, úgynevezett flash mob keretén belül gyűjtötték egy helyre, köztük a kertész-kertitörpétől az informatikus- és menedzsertörpéig mindenféle típust meg lehetett találni.

Az akció a most bemutatásra kerülő Gnómeó és Júlia című 3D-s animációs film reklámhadjáratának része volt, amelyet a szigetország összes mozijában egyszerre, pénteken mutatnak be, épp a Valentin-nap hétvégéje előtt.

James McAvoy és Emily Blunt a mozival egy görbe tükröt szerettek volna tartani a közönség elé, bebizonyítva, hogy ha leküzdjük az akadályokat, akkor megtalálhatjuk az örökké tartó szerelmet.

Fotó: Metro


A mozgólépcsőre ezért több ezer figura került, az apró szobroktól pedig a vásárlásba és a munkába igyekvők láthatóan teljesen összezavarodtak. A reklám tehát elérte a célját: beszédtéma lett a törpeség és a film.

Az akció egyébként folytatódik, Manchester belvárosa után a Piccadilly Gardennél és a városon kívül, a Victoria pályaudvaron is összegyűjtik a tulajdonosoktól érkező törpéket.

A Liverpool Street nem most esett először „áldozatul” a flash moboknak: korábban ugyanitt szerveztek meg egy másik reklámcélú megmozdulást: egy zenei egyvelegre egyre többen csatlakoztak az előre megkoreografált tánchoz. Videónkon ezt nézhetik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.