A magyar rajongók is búcsúzhatnak

Flash mob a Hősök terén Jacko tiszteletére

Kedden kísérik utolsó útjára Michael Jacksont, a magyar rajongók a Hősök terén közös megmozdulással emlékeznek. Kedden a Los Angeles-i Staples Centerben rendezik Michael Jackson nyilvános búcsúztatását.

2009.07.07 12:15ma.hu

Ezzel egy időben a hazai Jacko-rajongók egy csoportja flash mob akciót hirdetett meg a Hősök terén, azon a helyen, ahol a popsztár 1994-ben forgatott promóciós videót.

A különböző fórumokon terjedő felhívás így szól:

"Michael Jackson Moonwalking flashmob!"

Instrukció:

1. Jacko temetésének időpontjában, 2009. július 7-én 19 órakor legyél a budapesti Hősök terén, ahol 1994-ben MJ forgatott!

2. Pontosan 19 órakor, a sípszóra kezdj moonwalkolni!

3. A végső (második) sípszóra hagyd el a teret! Ne hozz magaddal SEMMIT! Moonwalk-kompatibilis cipő ajánlott!"

A Los Angeles-i búcsúztatásra közben milliós jegyigénylés érkezett, a rendezvényre azonban csak 11 ezren férnek be, további 6500 érdeklődő a csarnok közelében lévő Nokia Theatherben elhelyezett kivetítőn figyelheti az eseményeket.

Vasárnap már hirdetők tucatjai árulták az ingyenes belépőket az interneten, a kikiáltási ár 200-tól 500 dollárig terjedt. A szervezők szigorú ellenőrzést ígértek: elkérik az arénába érkezők személyi igazolványát, és a jegy mellett azt a pántot is be kell mutatni, amit a belépő átvételekor erősítenek a csuklójukra.

A Los Angeles-i rendőrség hatalmas, több százezres tömeg megjelenésére számít a Staples aréna környékén, pedig a rendőrség felhívta a figyelmet: az útlezárások miatt a jegy nélkül érkezők "csak a forró napon álldogálhatnak majd az utcán a rengeteg ember között, és még a Staples arénát sem láthatják", miközben a televízió élőben közvetíti az eseményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.