1,6 millióan akartak bejutni

Jacko gyászszertartására a közelbe sem mehet, akinek nem lesz jegye!

A popsztár a Los Angeles-i Staples Centerben tartandó gyászszertartására 1,6 millióan akartak bejutni. 8750-en két-két ingenyjegyet kaptak. Helyi idő szerint vasárnap este az Egyesült Államokban kisorsolták azt a 8750 jelentkezőt, akik két-két ingyenjegyet kapnak Michael Jackson keddi búcsúztatására Los Angelesben.

2009.07.06 19:00MTI

A belépőkért a Los Angeles-i Staples Center honlapján lehetett jelentkezni péntektől: az internetes oldal készítőinek adatai szerint 1,6 millióan akartak bejutni a gyászszertartásra.

A június 25-én elhunyt popsztár búcsúztatása kedden, helyi idő szerint 11 órakor lesz a Los Angeles-i Staples Centerben: ide 11 ezer embert engednek be, míg a közeli Nokia Theaterben 6500-an nézhetik meg kivetítőkön az élőben közvetített eseményt.

Akiket vasárnap este kisorsoltak, azok e-mailben egy kódot kaptak: ennek segítségével kell átvenniük ingyenjegyeiket és a hozzá tartozó karszalagokat hétfőn a los angelesi Dodgers Stadionban. Hogy a búcsúztatás szervezői elejét vegyék a jegyüzérkedésnek, csak azok mehetnek be a gyászszertartásra, akiknek a jegyük és a karszalagjuk is meglesz a belépéskor.

Vasárnap egyébként ismét sajtótájékoztatót tartott a los angelesi rendőrség parancsnok-helyettese: Jim McDonnel elmondta, hogy a búcsúztatás helyszínét és környékét kedden lezárják, és akinek nem lesz jegye, azt a közelébe sem engedik a búcsúztatásnak.

Mindenkinek azt javasolják, hogy otthon nézze a közvetítést, amelyet külső kivetítőkön nem lehet majd látni.

Azt egyébként még mindig nem tudni, hogy pontosan hogyan zajlik majd Michael Jackson másfél órásra tervezett búcsúztatása: annyit közölt a Jackson-család, hogy a szűkkörű ceremónia a Forest Lawn temetőben lesz majd valamikor a keddi gyászszertartás után.

Az Egyesült Államokban öt televíziócsatorna - az NBC, az ABC, a CNN, az MSNBC és az E! - közvetíti élőben Michael Jackson búcsúztatását. A CBS egyelőre annyit közölt, hogy népszerű híradósa, Katie Couric ott lesz a Staples Center-ben, de csak kommentálja az eseményeket.

A CNN International jóvoltából Magyarországon is lehet majd látni Michael Jackson gyászszertartását: a csatornán magyar idő szerint kedd este 6-tól kezdődik a közvetítés, amelynek kommentátorai között lesz Anderson Cooper és Larry King is. Néhány órával azután, hogy vasárnap kisorsolták a Michael Jackson búcsúztatására szóló ingyenjegyeket, a belépőket már az interneten elkezdték árulni.

A jegyek több internetes licithonlapon - köztük az eBay-en is - is megjelentek. A belépők kikiáltási ára egyelőre 200 és 500 dollár (40 ezer forint - 100 ezer forint) között van.

A keddi gyászszertartás szervezői még a sorsolás előtt megkérték azokat, akik ingyenjegyekhez jutnak, hogy ne bocsássák áruba a belépőket.

Jacko állatkínzó volt?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.