Elfertőződött a csillag levágott lába

Képek: Gábor Zsazsa már nem ismer fel senkit

Vészesen leromlott Gábor Zsazsa állapota, a hét elején újra mentőt kellett hívni hozzá, amputált lábcsonkja elfertőződött, és nagy valószínűséggel szélütést kapott a műtét alatt.

Képekben a gyönyörű színésznő, Gábor Zsazsa fiatalon képgaléria

2011.02.02 13:29ma.hu

Újra kórházba került Gábor Zsazsa, miután kedd reggel vért köhögött fel, a mentőt férje hívta ki.

A magyar származású, Hollywoodban hírnevet szerzett csillag vasárnap tölti be 94. életévét, de Fréderic von Anhalt herceg elmondása szerint már szinte semmit nem tud magáról és a világról, néhány héttel ezelőtti műtéte óta senkit nem ismer fel, nemcsak az őt rendszeresen vizsgáló doktort, de még férjét sem, ezért az orvosok gyanítják, hogy szélütés érte őt az operáció alatt.

Amint arról a ma.hu is beszámolt, az idős díva jobb lábán egy seb elfertőződött és üszkösödni kezdett, ezért nem volt más választás, mint amputálni a beteg testrészt. Az orvosok és Zsazsa férje félt a színésznő reakciójától, nem tudták, hogyan mondják majd el neki a rossz hírt, de a jelek szerint erre nem is került sor, mert a csillag azóta nem nagyon fogja fel az eseményeket.

További fotók a galériában!

Gábor Zsazsa 2002-ben szenvedett olyan súlyos autóbalesetet, hogy részlegesen megbénult, azóta tolószékben éli az életét. 2005-ben már kapott egy szélütést, tavaly júliusban pedig csípőműtétet kellett végrehajtani rajta, miután kiesett az ágyából és eltörte a csontját.

A műtét után állapota nem javult, ekkor a színésznő már papot hívatott és az utolsó kenetet is felvette, de aztán úgy tűnt, mégiscsak lehet reménykedni a felépülésében.

Novemberben került vissza a kórházba, akkor már egyértelmű volt, hogy elfertőződött a lába, de csak januárban vált egyértelművé, hogy az egyetlen megoldás az amputálás.

A díva január 24-én hagyhatta el a kórházat.

Gábor Zsazsa 1917. február 6-án született Budapesten, Gábor Sári néven, 1936-ban megnyerte a Magyarország Szépe versenyt, ám később zsidó származása miatt az Egyesült Államokba kényszerült emigrálni.

Ott színésznőként épített ki igen nagy karriert, televíziós filmekben és mozifilmekben is szerepelt, leghíresebb filmjei közé tartozik az 1952-es Moulin Rouge, amelyben főszerepet kapott, és az 1958-ban forgatott Orson Welles-klasszikus, A gonosz érintése.

Jelenlegi párja, Fréderic von Anhalt herceg előtt 8 férjet „fogyasztott el”, többek közt a Hilton szállodalánc alapítóját, akinek gyereket is szült, de férjei közt találjuk George Sanders Oscar-díjas színészt is (ő később feleségül vette Gábor Zsazsa nővérét).

Utolsó házassága 1986 óta tart, a nálánál 30 évvel fiatalabb herceg töretlenül kitart mellette és ápolja a haldokló sztárt.

A pár legutóbb Los Angeles-i luxusvilláját bocsátotta árverésre, mert az orvosi költségek és az ingatlan fenntartása súlyosan megterhelik a házikasszát. A kezelésekre havonta 21 ezer dollár megy el, a 2000 négyzetméteres luxusvilláért 28 millió dollárt kérnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.