Melegekkel is próbálkozott, de az sem volt...

Képek: Adele-t földhöz vágta: csak 80 százalékban lány!

A 31 esztendős Adele Markham teljesen átlagos lánynak tartja magát - ám 28 éven át Matthew-ként ismerték...A fiatal nő interszexuális, és valójában húsz százalékban férfi.

Meghökkentő képek: Adele átváltozása fiúból lánnyá... képgaléria

2011.01.14 12:40ma.hu
Adele, még gyerekkorában, Matthew-ként - Fotó: Barcroft Media

Szeret szép ruhákban járni, divatozni, vásárolni - teljesen hétköznapi lányként írná le magát a 31 éves Adele Markham, aki egy szép napon majd szeretne férjhez is menni.

Csakhogy 28 esztendőn át őt nem Adele-ként, hanem Matthew-ként ismerték. Fiúként élt, amíg problémái csúcsán el nem végeztek rajta egy műtétet.

Az újszülött Adele-t fiúként azonosították, anyakönyvezték, és aszerint is nevelték a szülei, akik két lányuk után nagyon örültek a fiú babának.

Ám már a szülés után voltak biztosak az orvosok a gyermek nemében - a nemi szerve alapján döntöttek úgy, hogy fiú, de nem rejtették véka alá, hogy valószínűleg felnőttként korrekciós műtétre szorul majd.

Természetesen a problémák előkerültek, ahogyan Adele - azaz akkor még Matthew - nagyobbacska lett. Nem szeretett a fiúkkal barátkozni, lány barátai voltak, babázott, és a nővérei játékait használta.

A helyzet nem változott tinédzser korában sem, és a gyermeken a férfiasodás jelei sem mutatkoztak. Ekkor szülei orvoshoz vitték Adele-t. Tesztoszteronkezelést ajánlottak neki. Ám ezzel csak azt érték el, hogy a mellei nőni kezdtek.

Adele egyre inkább meg volt róla győződve, hogy ő márpedig nő. Egyre rosszabbul érezte magát, zavartan viselkedett, végül hozott egy drasztikus lépést.

Adele, már lányként, napjainkban - Fotó: Barcroft Media

Leborotvált fejjel Londonba ment szerencsét próbálni, ahol egy meleg társasággal is összeismerkedett. De egy idő után itt is azt gondolta: valami nem az igazi, hiszen ő melegnek sem érzi magát.

A probléma igazi nyitjára azonban csak tíz évvel később derült fény. Adele ekkor nem bírta tovább, felkeresett egy orvost, akinek elmondta panaszait. Hosszas vizsgálgatásnak vetették alá - ekkor már létezett kromoszómavizsgálat is.

Adele genetikai rendellenességét gyorsan megállapították: kiderült, hogy Klinefelter-szindrómás, vagyis egy plusz ivari kromoszómája is van. Interszexuális, amely annak a következménye, hogy míg a férfiaknak XY, a nőknek pedig XX ivari kromoszómájuk van, Adele XXY-nal rendelkezett...

Mára nagyjából rendeződött a fiatal nő helyzete - ösztrogénnel kezelik, valamint hamarosan elvégzik a teljes nem-átalakító műtétet is rajta.

Az interszexuális Adele Markham egyébként egy olyan szervezet elindítását is tervezi, amely a hozzá hasonló, ám szorult helyzetükben már utcán élő, drogfüggő fiataloknak nyújt segítséget.

Átoperálták a hermafrodita ebet

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.