Vincent tanár úrból Martine tanárnő lett

Nővé operálták a katolikus gimnázium tanárát

"Vincent tanár úrként" búcsúzott a diákoktól júniusban egy nyugat-franciaországi katolikus gimnázium egyik tanára, majd szeptemberben "Martine tanárnőként" kezdte meg az új tanévet.

2010.09.03 11:54MTI

A tanár nemének megváltoztatását az első jelek szerint kifejezetten jól fogadta a környezete.

A helyi egyházkerület vezetése megerősítette pénteken a Presse Océan című napilap korábbi értesülését, és közölte: az egyik katolikus iskola fizikatanára megváltoztatta a nemét a nyár folyamán. A Nantes melletti Saint-Dominique de Saint-Herblain gimnázium igazgatója még a tanítás kezdete előtt levélben tájékoztatta az ügyről a diákok szüleit.

"Ez az identitásváltás egy személyes folyamat, amely tőlünk függetlenül zajlik, és amelyről nem feladatunk véleményt alkotni" - nyilatkozta az igazgató a Presse Océannak. Hozzátette: neki a tanár napi szakmai munkája a legfontosabb.

A napilap megkeresésére a gimnáziumba járó diákok szüleinek szervezete azt közölte, úgy vélik, hogy "egy teljesen törvényes, személyes döntésről van szó, és a szülők próbálják a tanárt ebben támogatni a tanévkezdés gördülékenysége érdekében".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.