Bizarr "csapadék"

Feketerigó-eső hullott az égből egy amerikai városra

Több mint ezer elpusztult pirosvállú csiröge hullott alá az égből egy kisvárosra az Egyesült Államokban, vadvédelmi szakemberek még vizsgálják a furcsa jelenség okait.

2011.01.02 19:07MTI

Arkansas állam vadászati és halászati testülete szombaton közölte, hogy szilveszter éjszakáján bejelentéseket kapott a halott madarakról.

Az állatok két négyzetkilométeres körzetben hullottak a földre, a terep felmérése után kiderült, hogy a szóban forgó zónán kívül nem találtak elpusztult szárnyasokat.

A testület egy ornitológusa szerint a pirosvállú csirögék fizikai trauma jelét mutatták, elképzelhető hogy rajt villám vagy magas légköri jégverés csapta agyon.

A vadvédelmi szakértők rámutattak, a szilveszteri tűzijátékok megzavarhatták a madarakat, akár olyannyira, hogy el is pusztuljanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.