Hormonális betegség - Kennethből McKenzie lett

Képek - "A maguk gyermeke se nem fiú, se nem lány!"

Nagyon örült első kisfiának az afrikai pár, egy hónappal később azonban rá kellett döbbenniük, hogy ahogyan első gyermekük, úgy a kis Kenneth is lány...

2010.12.23 10:35ma.hu - Fotó: Barcroft Media
Kenneth, akiből McKenzie lett

Első fiúgyermeke érkezését ünnepelte a Dél-Afrikában élő pár, csakhamar rájöttek azonban, hogy hároméves lányuknak, Zadeleshiának nem öccse, hanem mégiscsak húga született!

Fiú érkezésére készültek, főként kék ruhácskákat és kisfiúnak való játékokat, apróságokat vásároltak.

Nem sokkal a kis Kenneth születése után azonban gyanakodni kezdtek: valami nem stimmel a kisbabával.

Visszavitték az otthonuk, Vereeniging melletti kórházba a kicsit, ahol számos teszt elvégzése után kiderült, hogy Kenneth valójában lány. Egy nagyon ritka genetikai rendellenességet állapítottak meg a gyermeknél.

Az anya a 3 éves Zadeleshiával és a kis Mckenzie-vel

Lényege, hogy a baba férfi nemi szervvel látta meg a napvilágot, ezért aztán senki sem vitatta, lány-e vagy fiú.

Ritka hormonális betegsége van azonban, melyet egy fontos enzim hiánya okoz a szervezetében. Emiatt nemi szerve átalakult, méghozzá az az egy hónap alatt, míg azt hitték, hogy fiú...

Az orvos persze maga is hitetlenkedve közölte a szülőkkel a meglepő hírt, miszerint gyermekük sem nem igazán fiú, sem nem lány.

A 29 éves Madeleshiát és férjét, a 30 esztendős Kenneth-et megdöbbentette a dolog.

"Először szóhoz sem jutottam - idézte fel az anya, mit érzett, amikor mindez kiderült. - Szinte sokkolt a dolog, annyira valószerűtlennek tűnt az egész."

Madeleshia a kis McKenzie-vel

Madeleshia elmondta, hogy az első ultrahang terhessége alatt valóban lányt mutatott, de a második már fiút. Úgy érezte, hogy a baba neme "gyakran változna", de nem gondolta volna, hogy születése után is gond lesz.

Persze a gyermek nemének cserélődése semmit sem változtat azon, hogy szülei imádják a kisbabát, akit mostantól McKenzie-nek hívnak.

Újra kellett csináltatniuk a születési anyakönyvi kivonatot, a rokonoknak, barátoknak elmondani, hogy az első értesítés a kisfiú érkezéséről téves volt, és a babaszoba is tele van fiújátékokkal...

...de mindez mellékes ahhoz képest, hogy ha nem is fiú, de lány gyermekük egyébként gyönyörű, és várhatóan mostmár minden rendben lesz vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.