Egész életében kutatta: hogy lehet ilyen okos!

Sokk: 61 évesen rájött, nővére valójában az anyja...

Hatvanegy évesen döbbent rá a sokkoló tényre egy brit férfi: nem az a nővére, akit annak hitt. A hölgy valójában az édesanyja...

2010.12.13 10:28ma.hu - Fotó: Daily Mail
Mindig érdekelte a tudóst, honnan az intelligenciája - Fotó: Daily Mail

Nem hitte volna, hogy ekkora meglepetés érheti még az életben. Sir Paul Nurse híres genetikus professzor, a Nobel-díjat is megkapta.

Noha még szakmájába is vág a kérdés, saját családjával kapcsolatban sosem merült fel benne, hogy valami nincs rendben...

A família évtizedeken át sikerrel titkolta el Paul elől azt, amire a tudósnak most, 61 esztendősen kellett rádöbbennie. Legidősebb nővérét, Miriam-ot mindig a testvérének hitte.

A nő már nem él, ahogyan a korábban szüleinek hitt nagyszülők sem. A titok akár örökre az is maradhatott volna, ha nem történik egy véletlen...

A professzor le szeretett volna telepedni Amerikában, a zöldkártyához pedig ki kellett kérnie az eredeti születési anyakönyvi kivonatát.

Amikor az okmányt a titkárnője észrevétele után alaposan megnézte, hirtelen megfordult vele a világ...

A kis Paul nem is sejtette az igazat - Fotó: Daily Mail

Miriam, a legidősebb "nővére" valójában az édesanyja volt. Az iraton továbbá az állt, az apa neve ismeretlen...

Paul rádöbbent, hogy az iratot a család rejtegette előle, ő valójában sosem látta azt, amíg a brit hatóságoktól ki nem kérte.

A professzor egy dolgot nem értett soha: honnan örökölte kiemelkedő intelligenciáját, tudományos érdeklődését, amikor apja vízvezeték-szerelő, anyja takarítónő volt?

Ő ellenben olyan aggyal rendelkezett, hogy már 16 évesen felvették az egyetemre...

Most derült ki számára, hogy Miriam, a "nővére" 18 éves korában szülte őt, a szégyenteljes igazságot elfedve pedig a család az öccseként nevelte. Amikor a lány teherbe esett, elbújtatták rokonoknál, hogy ne derüljön ki a szégyen.

Az anyja később terhességet színlelt, együtt volt a lánnyal egy ideig, majd saját gyermekeként hozta haza Paul-t.

Magyar báró szerezte meg a királynő bugyiját

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.