Véletlenül találták meg a tetemet

Durva: Postán akart múmiát csempészni!

Franciaországba akart egy múmiát csempészni egy nő, de a bolíviai rendőrök egy rutinellenőrzés során lebuktatták.

2010.10.28 14:29ma.hu

Őrizetbe vették azt a perui nőt, aki Bolíviából Franciaországba akart csempészni egy múmiát.

A feltételezések szerint inka korból származó, műtárgynak számító tetem csempészését nem bonyolította túl, a „viselkedjünk természetesen” elvet követte volna, ami majdnem működött is.

Csak a véletlenen múlt, hogy felfedezték a csalást, a rendőrök ugyanis szúrópróba-szerű ellenőrzést tartottak a normál postai küldemények között, és a csempész pechjére épp azt a dobozt nyittatták ki, amelyikben a kifejezetten jó állapotban lévő múmia lapult.

Adolfo Cardenas rendőrségi ezredes elmondása szerint a nő a perui határ mentén fekvő Desaguadero városában adta fel a csomagot, az úticél a francia Compiegne volt.

A hírek arról nem szólnak, hogy a múmiára honnan tett szert a nő, és azt sem lehet egyelőre tudni, mekkora büntetésre számíthat a muzeális holttest csempészéséért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.