Gergely Róbert csecsemőszínházat alapított

Az Emanuelle a színész védjegye

Gergely Róbertet leginkább az Emanuelle című dalról ismerhetjük, annak ellenére, hogy pályafutása során számos más dalt énekelt, és színészként is igen sok darabban játszott.

2010.09.27 07:29ma.hu / Helyi Téma

A szerelem dalára elindult Emanuelle...” - ugye ismerős a sláger? A dal szinte Gergely Róbert védjegyévé vált, és bizony sokan bajban lennének, ha ezen kívül csak 3 másik híres számát fel kellene sorolni. Pedig lenne miből választani: az 52 éves színész-énekes 12 nagylemezt adott ki, köztük a híressé váló Emanuelle-t is tartalmazó „Filmslágerek magyarul” sorozat három albumát, egy saját nevét viselő lemezt, valamint legújabban egy Szécsi Pál-számokat tartalmazó gyűjteményt.

Vagy beszélhetnénk a színészi munkásságáról, ahol szintén olyan darabok bukkannak fel, mint a Hegedűs a háztetőn, a West Side Story, A kaktusz virága vagy az Ének az esőben, hogy csak a legismertebb címeket említsük. A filmszinkronok sora is meglehetősen hosszú lenne, ha belekezdenénk.

És Gergely Róbert még mindig nem ül meg a babérjain, újabb és újabb terveket sző, saját utazó színházat működtet, habitusára, fiatalos lendületére pedig a legékesebb bizonyíték a nálánál 23 évvel fiatalabb barátnő.

Fotó: gergelyrobi.eu

A Gergely Theáter egy nagyon fiatal, mondhatjuk, csecsemő színház” – mesélt a színész a Helyi Téma című újságnak az egy évvel ezelőtt útjára indított utazó színházról, amihez neves színészek csatlakoztak, repertoárjukon pedig főleg zenés darabokkal és vígjátékokkal találkozunk.

Bár valószínűleg ez az egyik legnagyobb önálló vállalkozása, mégis büszkén emlegeti máig az Emanuelle-t, ami nemcsak a hírnevet hozta meg számára, de örökzölddé vált és nemcsak a 80-as évek fiataljai, hanem az újonnan felnövekvő generáció tagjai is dudorásszák.

Ha pedig már generációk, nem lehetett elmenni a kérdés mellett: okoz-e problémát a generációs szakadék közte és 28 éves kedvese közt, aki mellesleg szintén szakmabeli? Gergely Róbert egy korábbi interjúban elárulta, eleinte fel sem merült benne, hogy esélye lehet Tímeánál.

Ez nem csoda, a színésznő a közös fellépéseken csak annyit látott, hogy kollégája lubickol a nők dicsfényében, és élvezi is a helyzetet, véleménye csak a Csipkerózsika című színdarab címszerepének eljátszása közben változott meg. Azóta viszont boldogan élnek együtt, Gergely Róbert pedig elmondta, nem a papírforma szerint kell társat választani, ő eléggé fiatalosnak érzi magát, és így nem csoda, ha a fiatal nő mégis beleszeretett.

Gergely Róbert őrült lépésre szánta el magát

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.