Érzelmi rejtelmek albuma

Gergely Róbert és Farkasinszky Edit titkokról énekelnek!

Elkészült Gergely Róbert első duett lemeze, a "Fények között". A leginkább kiváló szinkronszínészként ismert Farkasinszky Edittel közösen jegyzett különleges zenealbumon a két művész énekel, prózákat, dialógusokat mond

2009.07.03 16:00ma.hu

A két előadó – mások helyett és nevében is – kiénekli, kimondja a szinte kiénekelhetetlen, kimondhatatlan rejtelmeket, az érzelmek magasiskolájában tanítva a hallgatókat.

Gergely Róbert szerint a lemezen megjelenített történet egyedi és mégis milliók számára ismerős lehet.

Rengetegen vagyunk ebben az országban, akik kételyek között élünk, sok tekintetben. A történet azt a léthelyzetet mutatja meg, amikor egy nő és egy férfi már valamilyen életutat bejárva olyan tapasztalatok birtokában van, hogy ha az érzéseiket, a gondolataikat külön-külön és egybecsengően is megfogalmazzák, akkor a hallgató számára kiderül, hogy milyen kapcsolatuk volt, van és esetleg lehet – hangsúlyozza az énekes színész.

Az Edit által alakított nő és az általam megszemélyesített férfi olyan sorspéldákat mutat fel, hogy egy-egy dalban, prózában egyaránt fellelhető az együvé tartozás, a „se veled, se nélküled“ életérzés, az egymásra figyelés, a szerelemből szeretetbe sodródás vagy a „héja-nász az avaron“-szerű vívódás – vallja a népszerű „pop trubadúr“

A „Fények között“ prózai és zenei tételei, ahogy az albumon is olvasható, tulajdonképpen részletek egy elképzelt musicalből. Megjelent most egy duett lemez számtalan dallal és nagyon-nagyon sok gondolattal, érzelemmel, s ezután kerestetik az ehhez tartozó színpadi, netán filmes produkció – véli Gergely Róbert.

A Kormorán zenekar műhelyéből egyébként már több alkalommal került a hallgatóság elé hasonló típusú összeállítás.

Gergely Róbert össze nem téveszthető orgánuma összeölelkezik Farkasinszky Edit filmekből jól ismert hangjával – olvasható az albumot kiadó Hungaroton ajánlójában, amely szerint a dalok között több slágergyanús szerzemény is található.

A Kormorán és két legtermékenyebb szerzője, Koltay Gergely és Szűts István mindenesetre ismét bizonyította, hogy szinte minden műfajban megállja a helyét. Életünk sokszor tragikomikus, keserédes állomásaihoz passzol az alkotók megjegyzése a borítón: „Hetven év alattiaknak, csak nagykorú felügyelete mellett!”.

Bárhogy is hallgatjuk a duett albumot, azt bátran elmondhatjuk: Gergely Róbert művésztársaival – az egykori Emanuelle slágere, a Szécsi Pál dalok hiteles tolmácsolása, sőt egy meselemez után – valami egészen újat, különlegeset alkotott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.