A szerelemre csábító oktatók ma is tanítanak

Három gyerek lett öngyilkos a tanára miatt!

Ma 3,2 millió tanuló ült be ismét az iskolapadokba, hogy 177 napon keresztül szívja magába a tanárok vezetésével a tudományokat. Munkába mentek azok a pedagógusok is, akik miatt öngyilkos lett néhány tanuló - írja a Click! napilap.

2010.09.13 13:29manna.ro

A kiadvány három diákot említ, akik a beteljesületlen szerelem miatt vetettek véget életüknek. A tanárokat, akik végzetes módon kezdtek ki diákjaikkal, csak megrovásban részesítették, megvonták a vizsgáztatási jogukat, egyeseknek csökkentették a fizetését.

A 19 éves Alexandru Popovici és romántanára, a 25 éves Ramona Mischie három hónapot töltöttek együtt. A szenvedélyes szerelemnek a tanárnő vetett véget 2009 novemberében.

A szakítás a diák életébe került, aki az öngyilkosság igencsak meglepő módját választotta: rovarirtószert permetezett egy műanyagzacskóba, majd a fejére kötötte.

„Mikor rájöttem, hogy nem helyes, amit csinálok, megpróbáltam véget vetni mindennek, de már túl késő volt. Soha nem gondoltam volna, hogy képes öngyilkosságot elkövetni”, mondta a tanárnő.

Nem indult nyomozás Ramona Mischie ellen, továbbra is a Târgu Jiu-i Gheorghe Magheru kollégium címzetes tanára.

„Mivel címzetes oktatóról van szó, csak adminisztratív szankciókban részesítettük. Nem jelenhet meg fokozati vizsgán, továbbá nem vizsgáztathat országos megmérettetéseken. Ebben az évben felügyelt az érettségin, mivel nem volt elegendő tanár”,
nyilatkozta a Gorj megyei tanfelügyelő, Paralescu Sebastian.

Alin Cioară matematikatanár miatt egy 16 éves diáklány, Lorena Hurdea lett öngyilkos. Ő tavaly, szilveszter előtt akasztotta fel magát, oktatója ma is átlépte az iskola küszöbét. A Hunyad megyei Brad település Avram Iancu kollégiumában tanító tanár a Click! szerint égett a vágytól, hogy ágyba bújtassa a tinédzsert, és ennek többször is hangot adott.

Mivel Lorena félt attól, hogy túl korán elveszíti a szüzességét, sokáig ellenállt. Szilveszterkor szeretett volna lefeküdni tanárával, akinek azonban nem volt türelme addig várni, és ejtette a lányt. A diák egy fára kötötte fel magát a település szélén, néhány gyermek talált rá holttestére.

A kollégium igazgatója elmondta, megvonták Alin Cioarătól megvonták a vizsgáztatás jogát.

A napilap szerint a legdrámaibb eset 2007 májusában történt, amikor Bogdan Costache névre hallgató tanuló tanárnője lakásának ablakából vetette magát a mélybe.

A 27 éves oktató, Corina Vasile házasságban élt, amikor kikezdett diákjával. A nyomozók nem találták bűnösnek, csupán adminisztratív szankciókkal sújtották. Corina Vasile azóta elvált, ma pedig a főváros egyik iskolaközpontjába sietett a tanévnyitóra.

Saját diákját gázolta el a tanár

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.