A tanár intim dolgokról faggatózott!

Maszturbáció volt a téma fizikaórán

Egyre gyakoribb a szexuális zaklatás az iskolában - Nemrég megrovást kapott egy szakiskolai tanár, mert az egész osztály előtt intim dolgokról faggatta a diákjait.

2010.09.03 11:38

A közelmúltban egyik megyeszékhely iskolájában zajlott le fegyelmi vizsgálat, mivel a fizikatanár megsértette a diákjai emberi méltóságát, személyiségi és magánélethez való jogait.

A Magyar Nemzet a fegyelmi határozat alapján úgy értesült: az oktató 2007-ben kapott megrovást "munkaköri kötelezettségeinek vétkes megszegése" miatt. Eszerint a fizikatanár több lánydiákjának tett fel kérdéseket szexuális életét firtatva, elmondásuk szerint gyakran az órán.

Többször is a szexre terelte a témát a tanórán és a korrepetáláson, arról kérdezgette a lányokat, létesítenének-e náluk idősebb férfival kapcsolatot és a maszturbációról is faggatta őket.

Az iskolában több tanárt és tanulót kihallgattak - a tanintézmény vezetése bizonyítottnak találta a zaklatást. A fizikatanár tagadta az ellene felhozott vádakat, és akadt olyan tanú is, aki ezt a véleményt erősítette.

A faggatott diáklányok osztályfőnöke a fegyelmi tanács előtt elmondta, a tanulókat látványosan feldúlta az eset, érződött, hogy nagyon komolyan mondják, amit mondanak.

Bár sokszor még mindig tabutéma az iskolai szexuális zaklatás, az Országos Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatott, a szemérem ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma a statisztikai adatok alapján meredeken emelkedő tendenciát mutat az oktatási intézményekben - írta meg a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.