Semmit a kéznek!

Indonézia külön vasúti kocsikkal védené a nőket a szexuális zaklatásoktól

Kizárólag nőknek fenntartott szerelvények közlekednek péntektől bizonyos vasútjáratokon Indonéziában, hogy véget vessenek a női utasok szexuális zaklatásának.

2010.08.20 20:00MTI

A nők védelmét biztosító szolgáltatás egyelőre húsz kocsira terjed ki, ezek a Jakarta és Bagor városa közötti járatokon, Indonézia egyik legforgalmasabb vonalán közlekednek - számolt be az üzemeltető.

A világ legnépesebb muzulmán országában az utóbbi években egyre több nő jelezte, hogy egyes férfiak kihasználják a zsúfolt vonatokon adódó helyzetet, és intim testrészeiket fogdossák. A szigetország vasúttársasága a panaszok nyomán úgy döntött, hogy kísérleti programot indít olyan szerelvények üzembe helyezésével, amelyek csak női utasokat szállítanak. Ezek a kocsik narancs- és rózsaszínűek. Egy-egy vagonban 120 nőnek jut hely, a megkülönböztetett bánásmód jeleként légkondicionált utastér várja őket.

A férfi nemet csak azok a 10 év alatti kisfiúk képviselhetik, akik anyjukkal utaznak. A szolgáltatás a tervek szerint hamarosan más útvonalakra is kiterjed. Indonéziában naponta félmillió ember - többségében nő - kel útra a vonattal, hogy a lehető leggyorsabban megtegye a Jakartába vezető utat.

Hasonló szerelvények Brazíliában, Indiában, Japánban, Malajziában és Tajvanon is üzemelnek, Mexikóvárosban pedig külön metrón várják külön szerelvényekkel a nőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.