Összedőlt épületek, járhatatlan utak, eltűntek

Megrázó képek: Akár több ezer halottja is lehet az indonéziai földrengésnek

Több ezer halálos áldozata is lehet a szerdai indonéziai földrengésnek - közölte a szigetország egészségügyi minisztere, Fadilah Supari csütörtökön.

Drámai állapotok Indonéziában - rengeteg halott, eltűnt, sebesült képgaléria

2009.10.01 14:23MTI

Több mint 400 ember súlyosan megsérült a Richter-skála szerint 7,6-es erősségű földrengésben. Padangban, a leginkább érintett Nyugat-Szumátra tartomány székhelyén nagyjából félezer épület dőlt össze. A 900 ezres városban, amely mindössze 50 kilométerre fekszik a földmozgás epicentrumától, a hatóságok szerint még több száz halott lehet a romok alatt. A településen eddig 376 holttestet találtak meg.

A mentés a heves eső és az áramkimaradás miatt drámaian nehéz, ráadásul földcsuszamlások miatt járhatatlanok a városba vezető utak, és összeomlott a telefonhálózat. Csütörtökön megérkezett Padangba két repülőgép, amely sátrakat, gyógyszereket és élelmiszert szállított a rászorulóknak.

Számos segélyszervezet képviselői úton vannak a katasztrófa sújtotta területek felé. Az egészségügyi minisztérium nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a végső veszteségmérleg akár meg is haladhatja a Jáva szigetén három évvel ezelőtt történt földrengés áldozatainak számát, amely több mint ötezer volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.