4,6-es erősséggel mozgott a föld

Kisebb földrengés volt Olaszország adriai partjainál

A Richter-skála szerint 4,6-es erősségű földrengés volt Olaszország adriai partjainál, Marche régióban vasárnap reggel, néhány perccel hat óra előtt.

2009.09.20 08:55MTI

A régió polgári védelmének közlése szerint a földmozgás epicentruma Montefano és Santa Maria Nuova települések között volt Macerata provinciában, minden jel szerint közel a Föld felszínéhez, mert a földlökéseket erősen érezni lehetett Maceratában, Anconában és Recanatiban.

Az álmukból riadt emberek tömegével kerestek menedéket az utcákon, információkat kérő telefonok százai futottak be a tűzoltókhoz, a csendőrséghez és a polgári védelemhez.

Roberto Oreficini, az olasz régió polgári védelmének vezetője szerint jelenleg információkat gyűjtenek, hogy okozott-e károkat a vasárnap reggeli földrengés, ugyanis eddig nem érkeztek be hozzájuk erre vonatkozó jelzések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.