A maja vezető szerint napváltásra kell számítani

A Föld csak 40 év múlva sötétül el?

Nem lesz 2012-ben világvége - állítja a legismertebb maja vezető. Nomád Farkas három napra érkezett Magyarországra, és talán kevesen vannak, akik nem ezt kérdezték volna tőle.

2010.08.13 14:29Fotó: shiftoftheages.com

Több helyre is ellátogat a hazánkba csupán hárpm napra érkezett maja vezető, Nomád Farkas, vagyis Wakatel Utiw, aki az Ezo Tv hívására érkezett Magyarországra.

Előadást tart az ELTÉn, majd Dobogókőn vezet tűzceremóniát holnap. A maja vezető gyermekkoráról, Guatemala helyzetéről és a világ jövőjéről is beszélt a Napi Ászban.

Wakatel Utiw szerint a világvége egyelőre nem létezik - arra azonban számítani kell, hogy 40-50 év múlva napváltás lesz, a jelenlegi nap ki fog hunyni, és lesz egy kis sötétség a Földön. Az ősök sem tudták, ez mennyi ideig tart majd, de remélni kell egy új nap születését.

A maja vezető tanítványa volt a jelenlegi guatemalai elnök, Alvaro Colomo - úgy véli, a mai kormány jó szándékú, szeretne tenni a maja kultúra megmaradásáért, a határra szorult emberek megsegítéséért. Feltett szándéka volt, hogy komoly változtatásokat tegyen az indián népességért, ám a kongresszus elvágta a pénzügyi eszközöket - mondta a Napi Ásznak Wakatel Utiw.

A maja vezető a maja kalendárium naptárnoka - ez azt jelenti, hogy elviszi a világ minden részére üzenetét: senkinek sem szabad megijednie, félnie, az azonban fontos, hogy a Föld szennyezését hagyjuk abba - szögezte le. Nomád Farkas a Napi Ásznak elárulta: gyermekként anyja megmondta, hogy nagy dologra hivatott, de akkoriban ezt nem vette komolyan.

Csak 40 éves kora körül vette észre olyan jeleket, indíttatást és tanítást, melyből rájött élete céljára. Wakatel Utiw-nak saját gyermeke és számtalan tanítványa is van, akik követik a példáját.

Kifejtette: a világunkkal legnagyobb probléma az, hogy a nyugati világban nagyon sok személy óriási hatalommal rendelkezik, és nem törődik azzal, milyen forrásokat használ fel, és azzal sem, hogy mások eközben éhen halnak.

A Föld mindannyiunké, senki sem lehet tulajdonosa az Atyán kívül. A jövőben mindenkinek magának kell saját élelmét és eszközeit előállítania, és fontos, hogy családjával minél teljesebb életet éljen. Mind együtt fogunk dolgozni, különböző formákban, de pénz nélkül - mondta el a Napi Ászban a maja vezető.

Maja szemfedőt restauráltak Mexikóban

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.