Nagynénje sírját jövőre akarta felnyitni a pénzért

Sírba tette pénzét az adócsaló - de lebukott!

140 ezer fontot rejtett nagynénje sírjába egy brit üzletember, így akarta eltitkolni az adóhatóság elől a vagyonát. A szemfüles ellenőrök viszont leleplezték a csalót.

2010.07.27 18:26ma.hu

A meg nem nevezett brit üzletember 20 éven keresztül akarta halott nagynénje mellett tartani a pénzét, épp jövőre telt volna le a felelősségre vonás határideje – akkor már következmények nélkül áshatta volna ki a sírból a felhalmozott vagyont.

A nagynéni sírköve (Fotó: Martin Pope - Telegraph)

Az adóhatóság emberei azonban szinte az utolsó pillanatban kaptak egy fülest, így amint a helyi temetőben szolgálatot teljesítő lelkész engedélyezte a koporsó kihantolását, rögtön bebizonyosodott, hogy jók voltak az információk.

Az adócsalás nem áldozat nélküli bűncselekmény: mindannyian fizetünk azért, hogy a csalók által okozott kárt kompenzáljuk” – mondta a nyomozás egyik résztvevője.

Az adóhatóság egyébként egyre sikeresebben tárja fel a csalási kísérleteket, szerintük nem éri meg kockáztatni.

A brit adóhivatal évente mintegy 200 főt kapnak el adócsalásért, de mindig vannak, akiket fokozott figyelemmel kísérnek: idén az orvosok, ügyvédek és könyvelők kerültek az adóellenőrök fókuszába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.