"Odamegy az ágyhoz, és látszik: nem érti"

Képek: Levegőt se kaptak! Fehér, szőke lánya lett a fekete párnak!

A nigériai Ben és Angela szólni sem tudtak a döbbenettől, amikor megpillantották újszülött gyermeküket: a kislány hófehér bőrrel, szőkén jött a világra!

2010.07.20 12:50ma.hu

Nemcsak a fetekebőrű szülők, de az orvosok is meghökkenve állnak az eset előtt. Angela és Ben Nigériából érkeztek Angliába egykor, ahol a fiatalasszony a napokban szülte meg kislányukat.

Angela, Ben és három gyermekük

A gyermek, aki szőke és kék szemű (!), a Nmachi nevet kapta, amelynek jelentése: Isten szépsége - írta meg a The Sun brit lap.

Az pedig még különösebb, hogy - mielőtt bárki rosszra gondolna - a szülők két idősebb csemetével már rendelkeznek, mindkettő feketebőrű, de Angela és Ben felmenői is mind azok.

Az orvosok kizártnak tartják, hogy a kis Nmachi albínó lenne. Nem találnak magyarázatot arra, hogyan lehet fehérbőrű a kislány. Az apában persze elsőre felmerült, tőle van-e egyáltalán a kicsi, de ezt a biológiai vizsgálatok igazolták...

A fehér kislányon teszteket végeztek a Sidecup-i kórházban, de mind azt bizonyította, hogy a baba makkegészséges. Bryan Sykes oxfordi professzor élénken érdeklődik az eset iránt - a genetikus szerint olyan előfordulhat, hogy világosabb bőrszínnel születik a gyermek a kevert bőrszínű szülőknél.

Ám Ben és Angela mindketten feketék.Őseik között mindenképp kellene hogy legyen egy fehérbőrű személy - akkor lenne magyarázat a kis Nmachi bőrszínére.

A professzor szerint még furább, hogy ennyire szőkék még azok a babák sem szoktak lenni születésükkor, akik természetesen szőke hajú és fehér bőrű csecsemők.

Angelát és Ben-t mindenesetre annyira nem bántja az eset. Nagyon szeretik így is a kislányt - egyedül azon nevetnek nagyokat, hogy legidősebb csemetéjük sokszor belenéz a kiságyba, és látszik arcán, hogy nem érti a dolgot...

A szülők azért még nem adták fel, hogy egyszer kiderül, milyen rejtélyes úton-módon születhetett fehér gyermekük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.