Enyhe büntetés

Borzasztó: Csak nyolc hónap börtön egy kutya kegyetlen elpusztításáért

Nyolc hónapra küldött a rács mögé keddi ítéletével egy bíró egy lengyel kutyatulajdonost, aki kegyetlen módon végzett ebével.

2010.06.29 18:29MTI

Szomszédja tanúvallomása szerint a 42 éves ember sohasem volt jó gazdája a kutyának. Egy napon aztán úgy ledobta a második emeletről szegény párát - és aztán még meg is rugdosta -, hogy belepusztult.

Az állat tetemét a szemeteskukában megtaláló szomszédok hívták ki a rendőrséget. A bírósági eljárás végére a bíró keddi ítélete tett pontot, amely bizonyítottnak látta az állatkínzást, és az elsőfokú ítéletet megerősítve a börtönbe küldte a kegyetlenkedőt.

Mint az ügyben eljáró toruni bíró megjegyezte, az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmódot még mindig túl enyhén büntetik Lengyelországban, ezért változtatni kell ezen a gyakorlaton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.