Figyelmeztették: elveszik tőle szerepeit

Ittasan a színpadon - Beleznay Endre alkoholista volt!

Ki hinné, hogy az italozással küzdött az elismert színész és családapa? Pedig Beleznay Endrének komolyan a sarkára kellett állnia, hogy túl legyen a problémáján. Megmondták neki: színházi szerepeit is elveszítheti.

2010.06.10 12:30ma.hu

Többször a párja cipelte haza a vállán a színészt, aki pályája kezdetén bizony igen sokat ivott - Beleznay Endre elismeri: 1989 és 1994 között volt egy alkoholista korszaka. Fiatal volt, és szinte minden nap talált okot az ivásra. Előadások után kollégáival iszogatott, de nem csak utána.

A Zalaegerszegi Színházban sokszor ittasan állt színpadra is - és nem érdekelte. Egy este azonban alkoholmérgezéssel került kórházba. Nem büszke erre a korszakára, voltak csúnya éjszakái, ahogy fogalmaz - ha akkoriban nem áll le, ma egy tönkrement ember lenne - véli Beleznay Endre.

A változtatásban családja is támogatta. Akkor már sokan tudták róla, hogy iszik, és a színházban figyelmeztették: ha nem hagyja abba, elveszik tőle a szerepeit. Endre elvonó nélkül tette le a poharat. Manapság csak néha iszik egy-két pohár bort. Mint mondja, tizenöt éve a kábítószert is kipróbálta. Amióta családja van, nem él semmilyen szerrel, és igyekszik kollégáinak is példát mutatni - adta hírül a Hot! magazin.

Arra persze volt példa, hogy a színész túlhajtotta magát, és baj lett belőle. Két évvel ezelőtt egy ideggyógyász barátja figyelmeztette: óvatosan a munkavégzéssel.

Beleznay Endrénél kalcium hiány lépett fel, és ez ijesztő tüneteket produkált a színésznél. Akkoriban a Szeszélyes évszakok szórakoztató műsor felvételén forgatott reggeltől estig, Magyar Attila kollégája társaságában.

A forgatások szünetében kalciumtablettát kellett szednie. Szinte minden nap utazott valahová, vidékre járt játszani, forgatott, szinkronizált. Korábban volt egy rossz napja is: egy alkalommal szívinfarktusszerű tünetei voltak. Járt masszőrhöz is.

Lánya, Bodza - aki ma már 13 éves - sokszor kifogásolta, hogy édesapja keveset van otthon. Beleznay Endre ma igyekszik minél jobban megtalálni az egyensúlyt a munka és a család között.

Durva: úgy felrúgták a színészt, hogy azt sem tudta, mi van!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.