Az énekesnő már 11 évesen beteg volt

Tóth Gabit egy éven át hányinger gyötörte

Hallhattunk már pánikbetegségéről és arról is, hogy két cisztát operáltak ki belőle, ám kiderült, Tóth Gabi gyakorlatilag gyermekkora óta küzd különféle betegségekkel. Tizenegy évesen egy éven át hányingere volt és besárgult.

2010.05.27 12:30ma.hu

Már fiatalon számos betegséggel volt kénytelen szembenézni az énekesnő. Tóth Gabiból két cisztát távolítottak el, nőgyógyászati problémái miatt kevés esélye van arra, hogy anya lehessen. Az Esti Sztori felvételén azonban arról is beszámolt, hogy 11 évesen Gilbert-kórt diagnosztizáltak nála.

Az egész egy influenza-járvánnyal kezdődött. Antibiotikumokat kapott a betegségre, majd hirtelen besárgult. Az orvosok Hepatitis-B-re gyanakodtak, sok vizsgálat után sem derült ki azonban, mi a gond. Gabit egy éven át folyamatosan hányinger gyötörte és sárga volt a szeme. Ezután jöttek rá az orvosok, hogy a lány Gilbert-kórban szenved.

A betegség az epefesték, azaz a bilirubin zavarával jár, ha legyengül az immunrendszer, eluralkodik a szervezeten. Ezért amikor Gabi le van terhelve, jelentkeznek a tünetek. Az alkoholfogyasztás és a stressz fokozhatja őket. A sztár egész életében vigyázott magára, reméli, több betegség már nem tör ki rajta - adta hírül a Napi Ász.

Az énekesnőn a zavaró tüneteken túl olykor a pánikbetegség is jelentkezik, ám jobban bántja, hogy nőgyógyászati problémái miatt valószínűleg nem szülhet majd.

Gabin két és fél évvel ezelőtt műtétet hajtottak végre, cisztákat távolítottak el testéből, és egyik petefészkét sem tudták megmenteni, azt is el kellett a cisztával együtt távolítani. Ekkor mondták meg neki az orvosok, hogy sajnos nagy eséllyel nem lehet saját gyermeke.

A fiatal sztár azonban nem adja fel, a csodában reménykedik. Jelenlegi kedvese, Nagy Roli - korábban a Groovehouse-os Judy férje volt - tavaly ősszel egy műsorban arról beszélt, hogy tőle nem áll távol az örökbefogadás.

Ha úgy alakulna az élete, hogy nem lehet saját gyermeke, és anyagilag is megengedheti magának a dolgot, akkor adoptálna egy gyermeket.

Arra is kitért, hogy a párjával egészségügyi okok miatt nem lehetnek szülők, szívesen örökbefogadna, de csak segítő szándékkal is megtenné ezt. Az sem zavarná, milyen a gyermek származása és bőrszíne.

A zenész számára akár a jövőben aktuálissá is válhat a kérdés, hiszen kedvesével, Tóth Gabival a dolgok jelenlegi állása szerint nem valószínű, hogy lehet közös gyermekük.

Tóth Gabi köszöni mindenkinek...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.