Hatástanulmányt készített...

Mit keresett egy politikus a bordélyházban?

A prostitúció törvényes szabályozása érdekében "hatástanulmányt" készített egy romániai honatya az egyik kolozsvári bordélyházban - legalábbis ezt állítja a törvényhozó, akit tanúként hallgattak ki egy prostitúciós hálózat felszámolása ügyében indított ügyészségi vizsgálat során.

2010.03.13 08:38MTI

Petru Calian romániai demokrata párti törvényhozó csak az egyik név azon a listán, amelyen a kolozsvári örömlányokat felkereső több helyi személyiség is szerepel.

Az erdélyi város Nana nevű klubjában dolgozó kéjhölgyek vallomása szerint számos kolozsvári politikus, üzletember, rendőr és sportoló kereste fel őket, köztük Calian is. Ez utóbbi tagadja, hogy szexuális kapcsolatot létesített volna az örömlányokkal.

Elmondta: abban az időszakban éppen a prostitúció szabályozásáról szóló módosító indítványán dolgozott, és a törvényalkotáshoz szükséges hatástanulmány készítése érdekében kereste fel a bordélyházat. Arról nem szólnak a híradások, hogy milyen hatása volt e látogatásoknak a honatya tanulmányára.

Romániában jelenleg tiltják a prostitúciót. Eddig több kezdeményezés is született a legalizálása érdekében, de valamennyi hamvában holt kísérlet volt a román társadalomra nagy befolyást gyakorló ortodox egyház tiltakozása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.