Még elrablója fotóját is magánál hordja...

Megdöbbentő: Natascha Kampusch ott él, ahol fogva tartották!

Az ember azt hinné, egy ilyen megrázkódtatás után a fiatal lány legszívesebben soha többé nem látná a házat, ahol azóta elhunyt fogvatartójával élt - A 18 évesen megszökött Natascha Kampusch azonban a jelek nem tud szabadulni elrablója emlékétől.

2010.01.07 13:30ma.hu

Hosszabb ideje nem hallhattunk a 2006-ban, Bécsben kiszabadult Natascha Kampusch-ról, akit gyermekként rabolt el Wolfgang Priklopil.

A ma 21 éves lány csupán 18 esztendősen látott alkalmat arra, hogy elmeneküljön fogvatartójától, aki ezután öngyilkos lett.

Mindenki abban bízott, hogy Natascha egy idő után fel tudja dolgozni a vele történteket, s úgy látszott, valóban helyre is rázódik az élete.

A lány a minap ismét hozzájárult, hogy egy forgatócsoport meglátogassa. Ők azonban megdöbbentő dolgokra lettek figyelmesek Nataschánál.

A szörnyű megrázkódtatásokon keresztülment lány nemhogy nem kerüli egykori elrablója házát, de meg is vette. Ahogyan Priklopil autója is az övé.

Ám a stábtagok szerint még aggasztóbb, hogy magánál tartja egykori fogvatartója fényképét, és időnként órákig ül odalenn a pincében, ahová annak idején Priklopil bezárta, és csak néha engedte ki a szabad levegőre.

Natascha korábban is elmondta, hogy a történtek ellenére megbocsátott elrablójának, nem haragszik rá, inkább sajnálja.

Ám a jelek szerint nemcsak sajnálja, hiányzik is neki. Ugyanúgy takarít, ahogyan annak idején Priklopil utasítására tette, és mintha bűntudata lenne egykori szökése miatt - hiszen a férfi ezután vetette a vonat elé magát.

Állapota miatt már orvosa és jogi képviselője is aggódik. A fiatal lány - bár korábban úgy tűnt - nem igazán tud a társadalomba beilleszkedni, és családja is hiába próbál neki segíteni.

Valószínű, hogy Natascha Stockholm-szindrómában szenved. Ilyen esetben az áldozat beleszeret az elrablójába.

Amikor azonban kiszabadul, ezek az érzések el szoktak múlni. Félő, hogy Natascha Kampusch esetében nem rövid ideig tart majd ez az állapot.

Kártérítést kell fizetnie a Kampusch-ügy vezetőjének!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.