Az első "interjúalanya Niki Lauda lesz

Natascha Kampusch talkshow-t vezet

Beszélgető műsorral mutatkozik be vasárnap este Natascha Kampusch, az a húszéves ausztriai lány, aki jószerével egész gyerekkorát elrablója fogságában töltötte.

2008.06.01 13:27MTI

A több hónapi előkészület után a Puls4 magánadón sugárzandó talk-show első "interjúalanya" a Forma-1 élő legendája, az 1976-ben súlyos baleset szenvedett Niki Lauda - aki a szörnyű eset nyomait mindmáig az arcán viseli -, a Lauda Air légitársaság tulajdonosa. Az előre felvett, nyolcvanperces beszélgetésnek nagyjából a fele megy adásba.

Az akkor még csak tízéves Natascha 1998. március 2-án tűnt el iskolába menet. Elrablója, Wolfgang Priklopil nyolc és fél éven át tartotta bezárva egy ablaktalan, föld alatti helyiségben az osztrák főváros peremén található házában. A lánynak 2006. augusztus 23-án sikerült megszöknie, kihasználva azt a pillanatot, amikor a férfi figyelmét elvonta egy mobilhívás. Elrablója még aznap öngyilkosságot követett el. A "Natascha Kampusch trifft..." (Natascha Kampusch vendége) című műsor adásba kerülése előtt a lány elmondta, hogy nehezen szánta rá magát az új szerepkörre, de tudatosan és lelkiismeretesen készült rá.

A szabadulása óta eltelt alig két évben egyfolytában a média és a közvélemény figyelmének a középpontjában állt: úgy gondolta, most ideje változtatni ezen. A közéleti személyiséggé vált lány már előzőleg is bevallotta, hogy szeretne a médiában dolgozni, jóllehet nincs megfelelő képzettsége, a középiskolát is most végzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.