Nem mind gyémánt, ami fénylik...

Bódi Sylvi örökbe fogadott egy namíbiai kisfiút!

Egy gyémánt volt az afrikai kalandversenynek a fődíja. A modell számára azonban nem ez volt az igazi motiváció.

Íme: képek a tűzforró modellről! képgaléria

2009.12.15 10:13Kiskegyed

A verseny megerőltető volt. Nem egyszer naponta 800 kilométeren át nyomták a gázt a csapatok.

Közben különböző vetélkedőket rendeztek, ahol szükség volt a lexikális tudásunkra és az erőnlétünkre is. Egyszer egy homokdűnét kellett 50 fokban megmászni. Egyedüli lányként értem a csúcsra. Büszke voltam magamra.”

A fődíjnak szánt gyémántot nem Sylvi és csapata nyerte, de az élmény kárpótolta őt mindenért. A Kalahári sivatagtól a híres Etosha Nemzeti Parkig bejárhatta egész Namíbiát. „Gyönyörű volt. Mindennap újabb csodát láttam. A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy bár szegénység van, mégis boldogabbak az emberek, mint mi. Táncolnak, énekelnek, és a legnagyobb harmóniában élnek a természettel.”

A versenyzők meglátogattak egy busman iskolát is, ahol kétszázötvenen tanulnak. Tanszereket, játékokat és édességet vittek a gyerekeknek, akik táncos-énekes műsorral készültek.

„Végül lehetőségünk volt választani egy kisdiákot, akit a következő években támogatni lehet. Az én választásom egy 13 éves kisfiúra, Benre esett. Évente egyszer utalok majd neki egy bizonyos összeget, amely fedezi a tanulását és a minimális életszükségleteit.”

Kíváncsi a kebelcsodára? További hírek róla itt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.