A rádió fenegyereke minden országban elboldogul

Jáksónak a francia sem jelent gondot

A népszerű rádiós, Jáksó László mesélt az 5Perc Angol Magazinnak angoltudásáról, és arról, hogy szerinte mi a legjobb módszer egy idegen nyelv megismerésére.

2009.12.01 10:31Bizsopress

A műsorvezető azt mondja, nincs különösebb filozófiája a nyelvtanulásra. Talán ennek az az oka, hogy angolul és franciául is beszél, ez pedig minden országban elegendőnek bizonyult eddig.

- Azt gondolom, jól beszélek angolul, közel sem hibátlanul és nem is mindig udvariasan, de működik. Az udvarias, formális angolt azért nem ismerem, mert ezt a nyelvet nem iskolában tanultam, hanem külföldi barátaimtól. Velük ugyebár nem volt szükség semmi olyanra, ami mondjuk egy üzleti tárgyalás kelléke, s ugyanezért nem is nagyon tudok hivatalos leveleket fogalmazni, de arra, amire nekem kell, ez pont elég – mondta el Jáksó az 5Perc Angol Magazinnak.

Laci egyszer megismerkedett néhány olyan fiatalemberrel, akik csak keveset beszéltek magyarul, ő pedig angolul nem tudott jól akkor még. Sok időt töltöttek együtt, próbáltak társalogni.

- Mivel - bármennyire is különböző nyelvcsalád - a franciával sok közös szava van az angol nyelvnek, találgattam. Ők is találgattak a magyarral. Sokat röhögtünk, s közben én megtanultam angolul, ők magyarul – emlékezett vissza Jáksó, aki szerint van egy tuti módszer az idegen nyelv tanulására.

- Szerintem az lehet a legjobb, ha az ember külföldivel jár. Ezt még nem próbáltam, de ez lehet a tökéletes megoldás. Egyrészt nyelvet tanulunk, másrészt más országok szokásait, kultúráját, harmadrészt kissé nehéz lehet úgy veszekedni, ha keresgéljük a szavakat – tette hozzá a médiasztár.

Jáksó beszólt Bochkornak!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.