A fokhagyma a legjobb befektetés

Kínában jobb befektetés a fokhagyma, az aranynál

Csaknem a négyszeresére drágult a fokhagyma március óta Kínában, jobb befektetés, mint az arany.

2009.11.26 08:15MTI

Az áremelkedés mögött feltehetően az új influenza okozta félelem áll, mivel a néphit szerint a fokhagymával távol lehet tartani a kórt, akárcsak a vámpírokat. Akad olyan középiskola, amely nemrégiben 2 mázsával vett, tanulóit pedig arra kötelezi, hogy minden nap fokhagymázzanak be.

A drágulás másik lehetséges okának a szénbányák tulajdonosait tartja a kínai sajtó. Gazdagságuk lehetőséget ad nekik arra, hogy befolyásolják a tőzsdei terményárakat. Akadnak olyan vidékek Kínában, ahol negyvenszer drágább most a fokhagyma, mint az év elején. A legvalószínűbb ok azonban a legegyszerűbb.

Tavaly rendkívül olcsó volt a fokhagyma, így volt honnan emelkednie az árnak. De nem ez a fő magyarázat, hanem hogy nem kecsegtetett haszonnal az idén dugványozni, ezért aztán a kereslet jócskán meghaladja a kínálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.