Összefognának a tisztességes nyughelyért

Lagzi Lajcsi gyűjt Antal Imre sírkövére

Több, mint egy éve már, hogy eltemették a nagy nevettetőt - Antal Imre végső nyughelye azonban azóta is ugyanúgy áll, sírkő nélkül. Az őt tisztelő művészek készek lennének összefogni érte, hogy méltó emléke legyen a Szeszélyes évszakok egykori sztárjának.

2009.11.06 09:25ma.hu

Számos híresség és művésztárs jelent meg Antal Imre temetésén tavaly, azóta viszont feledésbe merült a neves zongoraművész-és televíziós emléke, hiszen nyughelye továbbra is sírkő nélkül áll a Farkasréti temetőben.

Jenei József
nem mondott le róla, hogy legjobb barátjának méltó síremléke legyen, de úgy véli, nem az ő feladata és nem is tudná kifizetni a sírkövet.

Lagzi Lajcsi
személyes barátjának tekintette Antal Imrét. Szerinte az őt tisztelő művészeknek össze kéne fogniuk, ha szükséges, ő is felajánlja támogatását a méltó síremlék állításához.

Csonka András
szintén, aki hozzátette: egy olyan művészről, aki 40-50 éven át egy színvonalat képviselt hazánkban, nemcska a pályatársaknak hanem az államnak is kötelessége lenne gondoskodni - adta hírül a Napi Ász.

Tavaly áprilisban, hetvenhárom éves korában hunyt el a nagy nevettető, Antal Imre. Súlyos beteg volt, halála előtt két hónapig a gyógyíthatatlan daganatos betegek számára fenntartott hospice házban ápolták.

Antal Imre előbb zeneművészként vált ismertté, ám sajnos kettétört zenei pályafutása a 70-es évek elején, egy betegség következtében.

Ezután fordult a televíziózás felé. Békés József író figyelt fel a művelt, szellemes, udvariasan csevegő fiatalemberre és ajánlotta őt műsorvezetőnek. 1965-ben állt először kamera elé.

A Szeszélyes évszakok összeforrt a nevével, és a műsorban egészen tavaly februárig látható volt - amíg egészségi állapota ezt megengedte.

Amikor Antal Imre beteg lett, sokan reménykedtek még a gyógyulásában, és ő maga is derűsen igyekezett a jövőbe tekinteni.

Jenei József több évtizede a legközelebbi barátja volt. Ugyan volt egy időszak, amikor nem igazán találkoztak, de telefonon akkor is tartották a kapcsolatot.

József az utolsó, legnehezebb hetekben, hónapokban barátja mellett állt. Antal Imre halála előtt néhány nappal látta utoljára barátját - azt mondta, akkor már tudta, hogy nem sok jóra lehet számítani.

Reflektorfényből a félhomályba: tragikus sorsú sztárok élete...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.