Sztárok az egészségért!

Videóval! Gyógyíthatatlan betegek ápolását segíti Dobó Kata és Csányi Sándor!

Dobó Kata nagymamája ápolása során került először kapcsolatba a Magyar Hospice Alapítvánnyal, Csányi Sándor pedig egy közeli hozzátartozója elvesztésekor határozta el, hogy csatlakozik a segítő szervezethez.

2009.04.30 13:40ma.hu

Dobó Kata nagymamája daganatos betegként került a Magyar Hospice Alapítványhoz, a színésznő ekkor találkozott azzal a gondoskodással és törődéssel, amit a szervezet orvosai, ápolói és önkéntesei nemcsak a betegnek, hanem a családnak is megadnak, ezért eldöntötte, hogy ő is önkéntesként segíti az alapítvány munkáját. 

Csányi Sándor szintén egy közeli hozzátartozója elvesztésekor határozta el, hogy szeretne segíteni a betegeken és időseken, ezért csatlakozott ő is a Hospice-hoz. Mindketten rendszeresen látogatják a Budapest Hospice-házat, segítenek a betegápolásban és ismertségükkel igyekeznek népszerűsíteni az alapítvány munkáját, ezért részt vesznek a Hospice kampányában, amelynek keretein belül kisfilmekben való szereplésükkel járulnak hozzá az alapítvány további sikereihez. 

Kettejükön kívül, a kisfilmek elkészítését számos önkéntes is segítette, így például ingyen dolgozott a szerkesztő, az operatőr és a vágó is, valamint a kamera bérlésért sem számoltak fel költségeket.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991-ben, Polcz Alaine pszichológus, a tanatológia magyarországi úttörője kezdeményezésére és vezetésével jött létre. Az Alapítvány megalapítása óta gyógyíthatatlan - elsősorban daganatos betegek holisztikus szemléletű (testi-lelki-spirituális) gondozását végzi, speciálisan képzett szakemberek - orvosok, ápolók, gyógytornászok, pszichológusok, pszichiáterek, dietetikusok, lelkészek, szociális munkások - közreműködésével. 

A Magyar Hospice Alapítvány a betegek ápolásán, utolsó pillanatig tartó elkísérésén túl a családdal is foglalkozik és a gyász időszakában is támogatja az érintett családtagokat. 

Az elkészített 1%-os kisfilmek megtekinthetőek a Hospice oldalán az alábbi linken: 

http://www.hospicehaz.hu/cikkek.php?grp=index&key=filmek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.