Politikusokra lehet lőni Csehországban

Haragszik a politikusokra? Most szétlőheti a fejüket!

Két művész agyából pattant ki az ötlet, hogy a politikusaikkal torkig lévő csehek bizonyára örömmel fizetnek be olyan céllövöldébe, ahol a koncentrikus körök helyett parlamenti honatyák és -anyák arcképei a céltáblák.

2009.04.28 07:21MTI

Két hét után eléggé megviseltek lettek a képmások, jó pár politikust a felismerhetetlenségig szétlőttek. A legtöbb találatot Jirí Paroubek, az ellenzék vezére kapta, neki hiányzik az arca. 

Az ezüstérem David Rahtnak jutott - Paroubek szövetségesének -, míg a dobogó 3. helyére a belügyminiszterüket, Ivan Langert lőtték a csehek. 

A lődözők zömmel fiatalok voltak, de akadtak köztük nyugdíjasok is. A céllövölde - amely valójában a politikai rendszer működéséről szóló vitát provokáló kiállítás - vasárnapig tart nyitva. Szervező el akarják majd juttatni a politikusoknak megtépázott arcképeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.